Borjan: "Nije dovoljno da Zvezda samo pobeđuje, svesni smo toga"

Kapiten crveno-belih ističe da mora da se igra i lep fudbal

  • 4
Milan Borjan Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde u nedelju su doputovali na zimske pripreme u Antaliju gde su već stigli da odrade dva treninga!

O ciljevima za proleće, gde crveno-beli brane duplu krunu, kao i o samim pripremama, za Zvezda TV govorio je kapiten Milan Borjan.

- Mi smo najbolji klub u zemlji i to pokazujemo godinama. Bodovna prednost je velika, ali nema opuštanja, jer želimo da je dodatno uvećamo kroz dobar rad. Zvezda živi od titula, a navijači jedva čekaju da se nešto osvoji, te mi kao igrači imamo tu obavezu svake godine. Želim šestu titulu u nizu, kao i treću duplu krunu, to je cilj, ne samo moj, nego svih u ekipi. A onda da na u septembru zaigramo Ligu šampiona ponovo, to bi bio jedan od najvećih uspeha u prethodnim godinama. Svesni smo da nas podržava armija navijača koja dolazi na stadion i predano nas bodri i u skladu s tim moramo da igramo u visokom ritmu. Nije dovoljno da samo pobeđujemo, već i da igramo lep i požrtvovan fudbal - rekao je Borjan i dodao:

- Bila je veoma naporna jesen, jer se konstantno igralo četvrtak-nedelja, s obzirom na Svetsko prvenstvo. Mnogo smo utakmica odigrali što nas je iscrpelo, i psihički i fizički. Pripreme su sada krenule ranije, pauza je bila mesec dana i svi smo stigli da se oporavimo toliko da možemo da budemo sveži za treninge. Sezona počinje već 4. februara, što je dobro. Igraćemo svake subote, imaćemo odmor između utakmica, za razliku od jeseni, tako da nas i to čini srećnima pred izazove koji nas čekaju do kraja sezone.

Istakao je kapiten da se trenutno oseća odlično.

- Fenomenalno treniramo... U Antaliji smo imali dva treninga, mada smo i u Beogradu izuzetno vredno radili i normalno je da se oseća umor, pogotovo na početku, prvih desetak dana. Tad se najviše radi na snazi i brzini i tu je umor baš prisutan, posle ide ono lepše u vidu utakmica. Doduše, pojavio sam se na treninzima pre prozivke, tačnije 20. decembra, tako da sam odradio nekih 13, 14 treninga do sad. Želeo sam da pokažem da kapiten treba da bude prvi, te da poslužim kao primer mlađima da ako ja kao kapiten i najstariji imam želju i volju, da moraju i oni da je imaju.

Otkrio je Borjan i šta je potrebno da bi imao dobre rezultate.

- Kod nas je uvek dobra atmosfera. Kako među golmanima, tako i u celoj ekipi. Bez atmosfere i svlačionice nemaš rezultate. Mi smo u poslednjih šest godina pokazali da je svlačionica veoma važna. Imamo odlične rezultate, jer je i svlačionica takva i to nas vodi do uspeha. Može se reći da sam ja među golmanima zadužen za atmosferu, većinom kukam... Šalu na stranu, svi smo tu za atmosferu, jer imam različite fore, zanimacije i priče. Specifični smo. Svi golmani su takvi.

Video: Kanađani obožavaju Borjana, zbog njega prate i Zvezdu: On je legenda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србин

    10. januar 2023 | 06:35

    Мора мало више да се намештају утакмице

  • Boda Tajson Doživotna

    10. januar 2023 | 04:44

    Svaka tebi čast i hvala za sve ali da budi čovek i zahvali se zvezdi. Velika si rupa. Primaš golove kroz uši.

  • colak luka

    10. januar 2023 | 18:30

    Sreca mu je,da nema Hrvata koji ga resetaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA