≫ 

Zvali su ga "duh", imao klauzulu od 300 miliona, sada je dobio Barsu na sudu jer su ga otpustili mejlom

Čak se i mnogi navijači Barselone ne sećaju Mateusa Fernandesa

  • 4
Mateus Fernandes Printskrin: Instagram/matheusfernandes

Kada jednog dana budu "podvlačili liniju" i birali najgori transfer posao u istoriji kluba, nema sumnje da će na vrhu liste Barseloni biti ime brazilskog fudbalera Mateusa Ferandeza!

Pored toga što su ga svojevremeno platili sedam miliona evra Palmeirasu, potom mu davali platu za neigranje (upisao samo 17 minuta), Barsa će sada morati da mu isplati i 8.5 miliona evra zbog nepravednog otkaza, javlja "Mundo Deportivo."

Barsa je Fernandeza, naime, otpustila u leto 20212. godine tako što su mu poslali mejl, da bi pomenuti fudbaler odmah odlučio da ih tuži. Zahtevao je 14,8 miliona odštete, dobio je nešto više od polovine traženog iznosa.

Fernandes je u Barselonu stigao u januaru 2020. godine i dobio je nadimah "duh", jer ga klub uopšte nije i predstavio. Zanimljivo je to  a je potpisao ugovor na pet godina i da mu je otkupna klauzula iznosila neverovatnih 300 miliona evra.

Pored toga što je upisao 17 minuta u dresu Barse, Fernandes je odigrao i tri meča za Valjadolid gde je bio na pozajmici. Potom se vratio u Palmeiras, nastupao je za Atletiko Paranense, dok je sada na pozajmici u ekipi Red Bul Bragantino.

Kada je otišao iz Barse, na pitanje šta se desilo s njim, Fernandes je rekao medijima:


- Zašto sam odigrao samo jednu utakmicu? Stalno sebi postavljam to pitanje i ne znam odgovor. Trener mi je rekao da neću imati puno prilika za igru, ali da ću ih dobiti, igrao sam samo 17 minuta, ne znam zašto nisam dobio priliku u nekim nebitnijim utakmicama.

- Pre početka sezone, Kuman je rekao mom menadžeru da ne raučuna na mene. Kako to može reći čovek koji me nikad nije gledao? Otišao sam do njega, a on mi je ponovio to isto i rekao da potražim klub gde ću dobiti priiliku da igram. Naravno da nisam pronašao klub jer sam tek stigao u Barselonu, zamolio sam ga da mi pruži priliku u nevažnim utakmicama kako bih se pokazao drugim klubovima, ali ni to nisam dobio - jasan je bio Brazilac.

Video: Legenda svetskog fudbala od danas u penziji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • supergnu

    10. januar 2023 | 16:39

    Terzo, reaguj. Ovo ti je prilika da nas totalno unistis...😵‍💫😵‍💫😵‍💫❤️🤍❤️🤍❤️

  • Fredy

    10. januar 2023 | 18:57

    Klosar Kuman samo svoje Holandjane dovodi i lise i donekle dobre, zato je ispusio u Barsi i cuva ovce jos uvek. Teski papak.

  • Nbgg

    10. januar 2023 | 16:45

    Morao je covek da tuzi pa vidite koliko mu para treba za devojke....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA