≫ 

Dinamo na prekretnici, mora prekinuti sve odnose sa Mamićem ako želi pomoć grada za izgradnju stadiona

U delikatnoj poziciji je aktuelna uprava Modrih, ali čini se da vuku ka pravoj odluci

  • 0
Zdravko Mamić stadion Foto-montaža: Tanjug/AP

Zagrebački Dinamo prolazi kroz turbulentan proces tranzicije i promene vlasti u klubu, koja, kako stvari stoje, neće ići nimalo lako između ostalog i zbog trenutne "strahovlade" uticajnog člana Uprave "Modrih" Krešimira Antolića. Ovaj funckioner je, pišu hrvatski mediji, na udaru brojnih zaposlenih koji ga optužuju za pretnje i zastrašivanje, pa je sada njegov status problematičan, ali Antolić i dalje ima podršku čoveka broj jedan u klubu, predsednika Mirka Barišića.

Upravo je Barišić na jednom od poslednjih sastanaka jasno dao do znanja da je na Antolićevoj strani, ali je i naglasio da neće vršiti pritisak ni na koga. Barišić je sve članove uprave upozorio i kakve bi posledice mogle nastati rušenjem Antolića, objasnivši zaposlenima da se prvo mora odabrati novi predsednik, koji će onda predložiti nove članove uprave.

Portal Večernji list je, kako navodi, došao u posed audio snimka sa sastanka koji je Mirko Barišić održao sa zaposlenima, koji su na pomenutoj skupštini glasali za smenu Krešimira Antolića. Rečeno im je da, žele li da Grad pomogne u izgradnji stadiona, moraju prekinuti odnose sa nekadašnjim prvim čovekom kluba Zdravkom Mamićem, koji s nakon presude nalazi u bekstvu.

Barišić je poručio saradnicima da odluka koja je sada na njima može biti sudbonosna po budućnost kluba.

- Situacija je jako nezgodna, zato, molim vas, ne donosite brzoplete odluke. U Gradu nam je još pre godinu dana rečeno da zbog demokratizacije kluba prekinemo sve odnose sa Zdravkom Mamićem, ako želimo da nam budu partneri u gradnji stadiona. I neki dan nam je to opet poručeno, da ne žele biti partner Dinamu ukoliko će Mamić ili njegovi ljudi imati uticaj u klubu. Ljudi, nama je stadion nasušna potreba, odustane li se od toga, to će biti nesaglediva katastrofa za klub. Ajmo zajedno videti šta će se dalje događati, što će reći zakon o regularnosti skupštine. No, ako ovu situaciju ne primirimo, biće to vrlo tragično za Dinamo. Ja ne gledam svoj interes, to dobro znate, ja nikada nisam živeo o Dinama, ja sam volonter. Presuda protiv Mamića je takva kakva je i mi je moramo poštovati - naglasio je Barišić.

Video: Fešta u Zagrebu zbog fudbalera: Hrvati bakljama dočekali osvajače bronze na Svetskom prvenstvu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA