≫ 

Miloš Vazura potvrdio interes za Hazizu: "Pregovaramo s Makabijem, Natho nam je i predložio pojačanje"

Hazizu je srpska publika već upoznala, ali samo crveno-bela strana, kada je letos igrao za Makabi protiv njih

  • 11
Miloš Vazura Foto: Marko Jovanović

Partizan je jesenju polusezonu završio na 2. poziciji, odmah iza Crvene zvezde, pa su stoga crno-beli odlučili da na zimu dovedu pojačanja koja će im pomoći u borbi za šampionsku titulu. Prvo na toj listi jeste i ime Doleva Hazize, fudbalera Makabija, s kojim Partizan pregovara već neko vreme, kako je Telegraf ekskluzivno i najavio!

Naime, Dolev Haziza je "goruća" tema u Humskoj, što je potvrdio i generalni direktor kluba, Miloš Vazura, koji je otkrio da Partizan već naveliko pregovara s ekipom Makabija, ali je otkrio da postoje određeni problemi u čitavoj priči.

- Spominje se igrač za koga smo zaintersovani s kim pregovarmao, ali postoji druga strana koja u ovom trenutku nije spremna za transfer. Poslali smo dve ponude, čekamo njihov odgovor, prelazni rok još nije ni počeo zvanično kod nas. Istina je da želimo tog igrača i pregovaramo s klubom - rekao je Miloš Vazura, koji je otkrio i zašto stoji čitava priča

- Ako se dogovorimo s klubom, on je spreman da dođe. Nema još ništa izvesno, zato što klub još nije ništa, rekli su da nisu spremni za transfer, ali prelazni rok još nije počeo.

Dolev Haziza Foto: Live Media Publishing Group / Alamy / Alamy / Profimedia

Takođe, Vazura je otkrio i to da Dolev Haziza nije jedini igrač koji je na meti Partizana, ali da crno-beli jednostavno ne žele da žure sa igračima, pogotovo jer prelazni rok tek treba da počne.

- Nije jedini, ali nećemo da žurimo s prelaznim rokom, ekipa nam je na obuku, svi su zdravi, sve je popunjeno, tražimo da dovedemo i ono što je stručni štab rekao, tražimo igrača koji pravi razliku. Prelazni rok tek počinje, trajaće dugo, svaki dan se pojavljuju novi, pregovaramo, gledamo, kad oni odluče šta žele, onda pregovaramo s klubom.

Povelo se i pitanje i toga da li Partizan ima neki "rok" u ovom slučaju, odnosno, dokle će da čeka odluku Makabija.

- Ako neko postoji od njih... Teški su. Imamo svoj limit, ne želim da iznosim javno, poslali smo ponudi, trenutno naši razgovori stoje i to je to.  Imamo vremena, mi imamo na svim pozicijama duplirane igrače, čekaćemo do kraja prelaznog roka ili nećemo. Možda klub nije spreman da ga proda, trenutno je situacija da klub ne želi da ga prodaju, ali što ne znači da će ostati. Ima i drugih strana, možda je ponuda loša. Nećemo preterivati u onome što smo zamislili, dali smo dobru ponudu, možda nije zadovoljavajuća, ali prelazni rok će tek početi.

- Isto i kad nama neko pošalje ponudu za 2-3 igrača, pa ne prodamo nijednog, pa onda se vratimo na prvog, verovatno je slično, koliko znam oni hoće da prodaju još neke igrače, a sve je povezano. Možda ne mogu da prodaju ovog dok ne prodaju drugog, ne znam. Ili jednostavno neće. Pregovaramo, otvorena je priča dokle je dogovoreno s klubom, ne mogu ništa da kažem. U ovom trenutku nismo blizu rešenja i završetka, ali pričamo i pregovaramo.

Nedavno se i Natho za Telegraf oglasio o ovom fudbaleru, rekavši da se radi o vrhunskom fudbaleru, a Vazura je otkrio i da je Natho učestvovao u samom procesu pregovara, odnosno, da je preporučio njega.

- On je pomogao, on je predložio, tako smo ga videli. Ono što je najbitnije, neke stvari koje ne znamo o igraču koji dolazi, pa pitamo bočne strane. Ovde imamo Natha koji ga poznaje lične, kaže da je mentalitet sjajan, to su stvari koje kad dovodite nekog igrača, ne možemo da saznamo sve o menadžerima i od njega. To možda bude istina, možda ne, ovde je Natho ispričao sve najbolje o ne sportskim kvalitetima, nego ljudskim. Mi nismo imali problem u Partizanu sa pojačanjima, sa strnacima, koji su se pokazali kao profesionalci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZALE GROBAR

    11. januar 2023 | 15:27

    Pojačanja ne idu sa ekipom na pripreme i onda kubure sa kondicijom, nesposobnjakovići jedni, IŠ IZ PARTIZANA.

  • Pera

    11. januar 2023 | 16:37

    Svake godine isto zalepe se za jednog i na kraju ništa. Petrić će reći da je zadovoljan ekipom i to je to. Već viđeno

  • Србин

    11. januar 2023 | 16:43

    Само ви преговарајте, развлачите док се комшије појачавају😡😡

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA