Bivši reprezentativac Portugala oslobođen optužbe za silovanje: Pamte ga po golu Zvezdi, već je bio u zatvoru

Podsrtimo, on je bio uhapšen u leto 2021. godine

  • 0
Ruben Semedo Foto: Marko Jovanović

Ruben Semedo, nekadašnji defanzivac Olimpijakosa i reprezentativca Portugalije, oslobođen je optužbe za grupno silovanje jedne 17-godišnje devojke!

Ovu vest preneli su grčki mediji koji navode da je Sud u Atini odbacio optužbe s obzirom na to da nisu postojali adekvatni dokazi da je Semedo počinio pomenuto delo.

On je u avgustu 2021. godine uhapšen i odveden u pritvor, a već tada je javno poručivao da je nevin i da će sve to dokazati. Sumnjičio se da je 17-godišnju devojku upoznao u jednom baru gde ju je napio, a onda odveo u svoju kući gde se silovanje navodno i dogodilo. Devojka je potom sa majkom otišla u policiju, a Portugalac je malo posle uhvaćen.

- Nevin sam! Videćete to i onda dođite, kada se dokaže da sam nevin! Sve je ovo zbog novca! Da nisam fudbaler, ne bih bio ovde - govorio je tada Semedo koji je svojevremeno u dresu Olimpijakosa dao gol Crvenoj zvezdi u Ligi šampiona.

Inače, Semedo je već jednom ležao u zatvoru i iza sebe ima ozbiljan krivični dosije. Kao igrač Viljareala tri puta je uhapšen! Po jednom u oktobru i novembru 2017. i treći put u februaru naredne godine. Upravo taj treći put je i ''presudio'' da se Semedo nađe iza rešetaka.

Prvi put se jedna žena žalila da ju je Semedo seksualno napastvovao i napao pred zoru slomljenom flašom. Drugi put ga je policija ispitivala zbog napada na čelnika kluba pištoljem, ali taj pištolj nikada nisu pronašli. Treći put je definitivno bilo najozbiljnije - uhapšen je zajedno sa rođakom i prijateljem zbog optužbi za napad, pretnje, nezakonito nošenja oružja, pljačku i pokušaja ubistva.

Tokom karijere, ovaj 29-godišnji fudbaler nastupao je za Sporting, Viljareal, Olimpijakos i Porto, dok je od 2022. godine član Al Duhaila iz Katara.

Video: Kiks Borjana: Semedo dao gol Zvezdi za 1:0

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA