≫ 

Fudbaler Mančester sitija oslobođen optužbi za šest silovanja, još dva slučaja mu "vise nad glavom"

Bendžamin Mendi je skinuo ogroman teret sa sebe

  • 0
bendžamin mendi Foto: Tanjug/Ap

Fudbaler Mančester sitija Bendžamin Mendi (28) oslobođen je po šest tačaka optužbi za silovanja pet žena, prenose engleski mediji. Mendi se tereti za još dva pokušaja silovanja, međutim porota u ta dva slučaja nije mogla da donese konačnu odluku, te je raspuštena, pa će se francuskom fudbaleru suditi za te optužbe na leto.

Medijev saučesnik Luj Saha Matuir (41) koji je, navodno, "nameštao" Mendiju oštećene devojke, proglašen je nevinim za tri optužbe za silovanje dve devojke.

Porota nije uspela da donese odluke za još šest optužbi na njegov račun.

Suđenje Mendiju i njegovom prijatelju počelo je u avgustu posle tužbi koje su protiv obojice podnele 13 devojaka.

Mendi će i imati novo suđenje u junu po osnovu dve tužbe koje su i dalje na snazi protiv njega - silovanje i pokušaj silovanja, pošto porota danas nije uspela da donese odluku u ta dva slučaja.

U toku dana, a posle suđenja, oglasio se i Mendijev klub Mančester siti koji je u kratkom saopštenju "konstatovao presudu suda u Česteru, u kojoj je porota proglasila Bendžamina Mendija nevinim po sedam tačaka".

- Porota je obešena po dve tačke optužnice i suđenje je sada završeno. S obzirom na to da postoje još otvorenih pitanja u vezi sa ovim slučajem, klub u ovom trenutku nije u poziciji da daje druge kometare - kaže se u saopštenju "Građana".

Mendija su na suđenju branioci oštećenih nazvali "predatorom" koji je tragao za ženama zarad seksualnih igara, ali su obojica, i Mendi i njegov prijatelj, oštro negirali takve optužbe i izjavili da je svaki odnos koji su imali sa njima bio dobrovoljan.

(Telegfraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA