FIFA pokrenula potupak protiv FS Hrvatske zbog nacionalističkih ispada

"Vatreni" bi ponovo mogli da budu kažnjeni

  • 1
Svetsko prvenstvo SP u Kataru Hrvatska - Maroko fudbalska reprezentacija Hrvatske medalja Mateo Kovačić, Luka Modrić, Ivan Perišić Foto: Tanjug/AP

Međunarodna fudbalska organizacija (FIFA), pokrenula je postupak protiv  Fudbalskog saveza Hrvatske zbog dešavanja na utakmici za treće mesto Svetskog prvenstva protiv Maroka, prenose francuski mediji.

AFP navodi kako je FIFA pokrenula postupak zbog mogućih kršenja pravila, tačnije članaka 13. i 16. disciplinskog kodeksa, a oni se odnose na diskriminaciju, odnosno, red i sigurnost na utakmicama.

Ipak, FIFA navodi video snimak, koji se pojavio na društvenim mrežama, gde hrvatski fudbaleri, slaveći pobedu protiv Maroka u utakmici za treće mesto, pevaju pesme s nacionalističkim detaljima.

Jedan od igrača koji se pojavljuje na video snimku je Dejan Lovren, koji je za AFP izjavio da su u pitanju „patriotske pesme“ koje jedino ističu „ljubav prema svojoj zemlji“.

Podsetimo, FIFA je zbog diskriminacije kaznila Meksički savez sa 100.000, Srpski sa 50.000 i Ekvadorski savez sa 20.000 švajcarskih franaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA