Neverovatna transformacija: Bivši fudbaler Mančester junajteda postao sveštenik, kaže da nije sve u novcu

Filip Marlin odlučio se da po završetku karijere krene nekim drugim vodama

  • 0
Filip Malrin Printskrin: Youtube / True Light Catholic Media

Prečesto se čini da fudbaleri uživaju u svom životu i da imaju sve "na tacni", međutim, neretko se desi da je to samo privid i iskrivljena stvarnost. Takav slučaj stiže i iz engleske, gde je jedan bivši fudbaler Mančester junajteda postao sveštenik.

Da, Filip Malrin, nekadašnji fudbaler Junajteda, ali i repreznetativac svoje zemlje je odlučio da ostavi fudbal i posveti se drugim stvarima - postao je sveštenik.

Malrin je prošao omladinske selekcije Mančester junajteda, a uspeo je da zabeleži i nastup za "Đavole" dok nije prešao u Noriču za koji je u šest godina prikupio preko 160 nastupa, da bi potom igrao u Kardif sitiju, Lejton Orijentu i King's Linu.

Odmah nakon fudbalske karijere je 2009. godine krenuo u svoj drugačiji put, a osam godin kasnije je i zvanično postao sveštenik. On je u intervjuu za Dejli Star pričao i kako je došao do ovoga.

- Sve je počelo tokom moje poslednje godine u Noriču. Postao sam nezadovoljan stilom života. Mi fudbaleri imamo predivan život i bio sam privilegovan, ali sam shvatio da osećam prazninu. Bio sam šokiran kad sam video da nisam srećan, a imam sve što mladi žele.

- To me je pokrenulo i otišao sam na put istraživanja svoje vere, vere koju sam imao kao dečak. Odlučio sam da se vratim kući nakon godinu dana i tada se sve okrenulo. Počeo sam da volontiram u prihvatilištu za beskućnike. Odlazio sam na liturgiju i bio redovan na svim molitvama. Vera me ispunila. Fudbal donosi uspone i padove, a u veri je uvek bilo nešto što mi je uvek davalo stabilan osećaj zadovoljstva.

Video: Junajted na prodaju: Navijači u Mančesteru se okupili, žele odlazak gazde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA