≫ 

Trener Partizana u ulozi psihologa: Evo kako izgleda demokratija na Petrićev način

Trener crno-belih ima fleksibilna pravila za fudbalere van terena, a na poverenje mu je isto tako i uzvraćeno

  • 7
Gordan Petrić Foto: Marko Jovanović

Promenio je Partizan način rada u Turskoj, u odnosu na Beograd, "dodao" je još jedan trening na dnevnom nivou i tu su planovi i pravila apsolutno jasni, a što se tiče funkcionisanja tima van terena u bazi hotela "Suenjo", kod Gordana Petrića, reklo bi se - vlada apsolutna demokratija. Trener crno-belih je jasno postavio neke granice, ali uz to i maksimalno rasteretio fudbalere kada je u pitanju funkcionisanje tokom obroka, odevanja u samom hotelu, svestan činjenice, pošto je i sam bio igrač i vrlo dobro poznaje psihologiju, da bi dodatni pritisak u tim segmentima samo doprineo tenziji i nervozi, jer su igrači 16 dana usmereni jedni na druge, daleko od porodica, u identičnom režimu svakoga dana, pritom je i rad na terenu veoma naporan.

Šta to znači u praksi? Petrić je odredio takozvane "fleksibilne" dolaske na obroke, što znači da ako je jutarnji trening u 11.00, kako što je slučaj trenutno u Beleku, igrači, recimo, imaju "kliznu satnicu" za doručak do 10.00 i svakome je od volje da li će na obedovanje u 08.00 ili u 09.30... Isto važi i za ručak, večeru koji su u rasponu od sat vremena i igrači nisu u obavezi da svi sede u isto vreme, jer Petrić želi da im omogući da se posle okončanog obeda možda izmasiraju, čuju telefonom sa porodicama...

Što se odevanja tiče, takođe nije nametnuto da svako od fudbalera bude u identičnoj kombinaciji sportske garderobe od glave do pete, već mu je pružena mogućnost da obuče šta mu prija, uz samo jednu obavezu - da na majici, trenerci bude jasno istaknut grb Partizana.

Ovakav pristup Patrića ne da nije ugrozio disciplinu tima, već potpuno suprotno. Njegovo poverenje u igrače Partrizana je, čini se, učinilo je da se zapravo podigne lestvica njihovog profesionalizma, pa ćete ih najčešće videti zajedno u aktivnostima van terena, gotovo identično odevene, što znači da su na poverenje uzvratili poverenjem.

Oseća se to i na samim treninzima, iako se veoma naporno radi, igrači su nasmejani, raspoloženi...

Video: Popodnevni trening Partizana: Stevanović odbranio pobedu u šaljivom ambijentu

(Z.Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    14. januar 2023 | 10:50

    Njima ni psihijatar ne moze da pomogne

  • General

    15. januar 2023 | 00:35

    Ne verujem u psihologe, ali sam siguran da ovakva hladovina od čoveka nije odavno viđena. Petrić je fenomen prirode

  • Darko Alcatraz

    14. januar 2023 | 17:38

    Vama svima iz Fk Partizan treba psihijatar vodite igraca koga ni Mlados iz Lucana nije htela da potpise covek koji skoro 2g ne moze da nadje klub vi hocete da potpisete SRAM VAS BILO. Dovedite jos Miljkovica Obradovica tu je Fejsa Rnica .Pa Jojica ako potpisete imacete veliki problem sa nama Navijacima u to budite sigurno. Tebi Petricu jedan prijateljski savet ne ulazi u kolo sa Ovim unistiteljima Partizana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA