Sevilja nastavila da tone: Đirona posle preokreta došla do velike pobede

Zona ispadanja je sve bliža za Sevilju, i u zavisnosti od učinka Espanjola i Kadiza, beli bi mogli već nakon ovog kola da se bore za opstanak

  • 1
FK Sevilja - FK Borusija Dortmund Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Sevilje pretrpeli su novi poraz u španskom prvenstvu, ovog puta od ekipe Đirone rezultatom 2:1, u okviru 17. kola La Lige.

Nekada se ime Sevilje, dobro poznatog kluba, vezivalo za sam vrh fudbala u Španiji, ali ipak ove sezone slučaj je znatno drugačiji. Sevilja je u vrlo teškoj situaciji, i već nakon ovog kola, mogla bi da se nađe u zoni ispadanja.

Ipak, na početku meča, sve je delovalo kao iz snova za Sevilju. Igrao se 13. minut, kada je Rakitić centrirao, a Tangi Nianzu je odlično skočio i doveo goste do prednosti. To je ujedno bio i jedini pogodak u prvom poluvremenu, ali je ubrzo sve krenulo nizbrdo.

Već u prvom minutu nastavka, domaći su došli do izjednačenja. Kristijan Stuani je bio precizan, nakon sjajne akcije po desnom boku, ali ni tu nije bio kraj ponora za Sevilju. Dva minuta pre isteka regularnih 90, Valeri je iskoristio nepažnju protivnika i oduzeo loptu, nakon čega je uposlio Ereru, koji je odličnim udarcem lobovao Bona, čime je doneo svom timu trijumf, i naneo Sevilji šokantan poraz.

Sevilja se sada nalazi na 17. poziciji, sa 15 bodova, koliko ima i Kadiz, koji je u zoni ispadanja, na prvoj poziciji "ispod crte".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA