≫ 

Partizan remijem započeo pripreme u Turskoj: Crno-beli bez rešenja u napadu, po jedan penal na obe strane

Posle dobrog prvog, drugo poluvreme pripalo je rumunskoj ekipi

  • 15
FK Partizan - FK Universitatea Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Remijem - 1:1 je Partizan započeo fazu uigravanja u Turskoj, ostavljajući dva različita utiska u dva poluvremena u odmeravanju snaga sa Univerzitateom.

Crno-beli su u prvih 45 minuta bili bolji protivnik i taj deo meča je završen prednošću koju je sa bele tačke doneo Andrija Pavlović, dok je u nastavku rumunski tim diktirao tempo i do izjednačenja došao takođe iz jedanaesterca preko Ivana. Crno-beli su duel sa Univerzitateom počeli u kombinovanom sastavu, miksu mladih i iskusnih igrača, a stručni štab uz to nije mogao da računa na četvoricu prvotimaca - Danila Pantića, Fusenija Dijabatea, Nemanju Jovića i Hamidua Traorea.

No, bez obzira, početak je bio vrlo dobar za ovu fazu uigravanja, crno-beli su se nametnuli, kontrolisali rivala, loptu i prostor, uz primetnu dozu agresivnosti na nosioca lopte kada bi izgubili posed, na čemu je Petrić i insistirao.

Takav pristup im je doneo vođstvo u ranoj fazi utakmice i to na krilima mladog Sameda Baždara, možda i najboljeg pojedinca tima iz Humske u prvih 45 minuta, za koga odbrana Univerzitatee nije imala rešnje.

U tom 12, minutu Baždar je pročitao nameru unazad odbrane rumunskog tima, presekao pas, a potom sklonio loptu ispred golmana Arlauskisa koji je pokušao da spreči neminovno, ali je uspeo samo da saplete napadača te je sudija pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Andrija Pavlović i pogodio za - 1:0.

I mimo navedenog, Baždar je bio centralna figura u uvodnoj fazi utakmice, jer je u nekoliko navrata agrsivnošću naterao rivale da greške, a omogućio je Kvinsiju Menigu zicer u 34. minutu, ali je Holanđanin u situaciji jedan na jedan sa golmanom pogodio direktno u čuvara mreže.

Rekosmo već, crno-beli su u toj početnoj fazi bili daleko bolji tim, mahom su kombinovali na polovini rumunskog tima i imali sjajnu reakciju na izgubljenu loptu, ne dozvoljavajući protivniku ozbiljnu akciju, niti priliku. Ali vremenom je koncentracija malo popustila, javili su se i problemi u organizaciji igre iz poslednje linije, gde su defanzivcima često pomagali Fejsa i Andrade, pokušavajući da ubrzaju prenosni pas, a potkrala se i poneka individualna greška, pa su živnuli i igrači Univerzitatee.

Rumuni su dva puta preko Kretua, čija dva udarca glavom nisu našla put do mreže, no, najzreliju priliku je propustio Ivan, na pas Nestora, pošto je odbrana Partizana "pukla" na desnoj strani, no, na sreću Milana Lukača fudbaler rumunskog tima je šutirao pored stative. U završnici po jeda udarac sa obe strane, prvo je još jednom pokušao Kretu, ovoga puta udarcem sa distance, međutim, Lukač je bio spreman i koncentrisan, dok je na drugoj strani terena poušao Baždar sa istim epilogom.

FK Partizan - FK Universitatea Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Petrić je u drugom delu promenio kompletnu postavu, sve igrače, sem golmana Lukača, koji je branio svih 90 minuta i, iako su u sastavu bili Rikardo i Natho. utisak je bio slabiji nego u prvih 45 minuta.

Istina, imao je Partizan dve dobre situacije na samom početku drugog dela, prvu posle prodora Lutovca koji je sam sebi stvorio priliku za udarac, i drugu kada je Natho u svom stilu, sa svoje polovine, prebacio odbranu sjajnim pasom i ostavio Rikarda u situaciji "oči u oči" sa golmanom, ali je napadač loše šutirao promašivši ceo okvir gola.

Usledio je potom period ne baš zanimljive igre sa obe strane u kome su Rumuni ipak bili bolji, konkretniji, a uz to su koristili slabo trčanje, pozicioniranje, nedostatak energije i greške igrača Partizana u pasu kojih je bilo na pretek.

Kao posledica svega je stigla je i kazna u 76. minutu kada je Šehović srušio Roguljića, pa je posle intervencije pomoćnog sudije dosuđen kazneni udarac, koji je sa bele tačke u gol pretvorio Ivan - 1:1.

Imali su Rumuni još nekoliko interesantnih pokušaja sa distance, ali su svi oni mahom završavali u bloku ili rukama Milana Lukača, dok sa druge strane Partizan nije stvorio situaciju vrednu pažnje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlada

    15. januar 2023 | 14:44

    Ovo je smešno 2 dodavanja ne mogu da spoje a vazura kaže odlično smo popunjeni na svakoj poziciji možda je tako ali za srpsku ligu.

  • Red star

    15. januar 2023 | 13:18

    Treniraju se penali za NK Penaltzam

  • Baxter88

    15. januar 2023 | 13:28

    Poceli polako penali hahahahaha mukoooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA