≫ 

Košmarni dan meksičkog heroja Očoe, primio osam golova u Bergamu!

Kakvo stradanje Salernitane protiv Atalante

  • 0
salernitana atalanta Foto: Tanjug/Ap

Sve utakmice ovog kola Serije A, osim, možda, derbija Napolija i Juventusa odigranog još u petak, ostaće u senci igre mačke i miša u Bergamu gde je Atalanta, verovali ili ne, porazila, potukla, ponizila Salernitanu, rezultatom 8:2!

Na poluvremenu je bilo već jasno šta se sprema južnjacima na severu Čizme, jedan od najtežih poraza u istoriji kluba u društvu najboljih.

Za prvih 45 minuta, Atalanta je postigla pet golova (5:1), čime je izjednačila klupski rekord po broju postignutih golova za prvo poluvreme, postavljen još davne 1945. godine protiv Napolija.

Salernitana je, sa druge strane, prvi put od kada se takmiči u eliti primila toliki broj pogodaka za prvi period meča.

Strelci za tim iz Bergama bili su, redom: Džeremi Bonga, Ademola Lukman, Đorđo Skalvini, Teun Kupmajners, Rasmus Hojlund u prvom, i Ademola Lukman, Ederson i Nadir Zortea.

Za demolirane goste, strelci su bili Dia i Kavilja.

Atalanti nije strano ovakvo "gaženje" rivala na svom terenu, poslednjih godina i daleko jači timovi od Salernitane su prolazili kao "bosi po trnju" u Bergamu, istina, ne baš ovako pogubno, a jedan od najtežih dana u karijeri imao je, logično, golman gostiju Giljermo Očoa.

Čovek koji je igrao na pet svetskih prvenstava doživeo je danas jedan od najtežih trenutaka u karijeri. Ništa ni on, a ni njegovi saigrači nisu mogli da učine protiv napadački potentnog domaćina koji je nadirao sa svih strana i nemilice punio mrežu Meksikanca.

Atalanti je ova pobeda donela ostanak na šestoj poziciji, dok Salernitana ostaje na manje više sigurnom mestu iznad zone ispadanja, prilično distancirana od najugroženijih ekipa u ligi.

Standings provided by Sofascore

Video: Zvezdina uspešna prva provera: Crveno-beli dali tri gola Lehiji u pripremnom meču u Turskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA