≫ 

Puče Real! Barsa dominantno uzela prvi trofej ove godine, Benzema spašavao čast Madriđanima u velikom finalu!

Barsa odigrala fantastičan meč u finalu Superkupa

  • 1
FK Barselona - FK Real Madrid Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Barselone deklasirali su najvećeg rivala Real Madrid u finalu Superkupa Španije rezultatom 3:1 (2:0) i tako došli do prvog trofeja u sezoni, kojeg su digli u prestonici Saudijske Arabije, Rijadu.

Nakon dramatičnih polufinala koja su prošli i jedni i drugi, u finalu, pred rekordnim brojem navijača (68.000) na "Kralj Al Fahd" stadionu, pomalo neočekivano, nije bilo ni mrve neizvesnosti - Ćavijev tim je bio besprekoran!

Strelci za Katalonce bili su Gavi u 33. minutu, Levandovski u 45. i Pedri u 69. minutu.

Čast Madriđana spasao je, ko bi drugi, nego Karim Benzema u samoj završnici utakmice.

FK Barselona - FK Real Madrid Foto: Tanjug/AP

Već nakon prvog poluvremena bilo je potpuno jasno ko će danas slaviti i prigrliti pehar, koji, naravno, ne nosi spektakularnu važnost kao trofej namenjen šampionu države, ali koji pobedniku donosi i psihološku prednost u ljutoj borbi za najvažniji trofej.

Barsa je i u Primeri trenutno bolja od večitog rivala, pa je ovaj trijumf, ovakav, ovako ubedljiv, još jedan važan trenutak u šampionskoj trci.

Kataloncima je ovo bio 14. trofej u Superkupu Španije.

Da Ćavi radi izvanredan posao, potvrda je i ova utakmica u kojoj je njegov tim igrao protiv Reala kao da pred sobom ima prosečni tim iz Primere, a ne moćnog šampiona, najveći klub u istoriji fudbala. Sve konce igre držali su Katalonci, iz takve igre se, prirodno, izrodilo i vođstvo koje je negde na isteku pola sata igre doneo Gavi - nakon velikog kiksa odbrane Madriđana.

Greška u zoni od 40 metara u ovakvim utakmicama se surovo kažnjava.

Katalonci su osvojili loptu, brzopotezno napravili poziciju, Levandovski je dobio loptu pred kaznenim prostorom, servirao savršen pas za Gavija, a ovaj, rutinski, matirao Kurtou.

Desetak minuta kasnije bilo je 2:0.

Gavi se revanširao Levandovskom, u toj situaciji omaleni Španac je doneo prevagu produktivnim dodavanjem za Poljaka, kome je takva asistencija bila sve što mu je bilo potrebno u tom trenutku. Usledila je najjednostavnija moguća završnica i velika radost vremešnog golgetera i momka koji je sadašnjost i budućnost Barse.

Real je bio u nokdaunu!

Anćeloti, ispostavilo se, ni u poluvremenu nije uspeo da razmrda svoje igrače. U nastavku je viđen isti scenario. Terenska dominacija Barselone, sigurana, tačna i tečna igra, koja je krunisana još jednim pogotkom, za pečat veličasnvene večeri u Rijadu.

Strelac je bio Gavijev "brat blizanac" Pedri, a ništa ni ovog puta nije moglo da prođe bez Levandovskog. Po istom receptu kao kod prvog gola, presing Barse je dao rezultata. Real je izgubio loptu na svojoj polovini, Poljak je osvojio posed i pravovremeno uposlio Gavija, ovaj sa krila ubacio do Pedrija - i Kurtoa je treći put kapitulirao!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA