Bibars Natho za Telegraf: "Željko Obradović je Aleks Ferguson svetske košarke"

"Bio sam nedavno sa Rikardom u Areni, bodrio košarkaše i bilo je to neverovatno iskustvo, a bila mi je i čast da upoznam takvog trenera", rekao je između ostalog Izraelac

  • 11
Bibars Natho, Partizan, Željko Obradović Foto: Instagram - Printscreen - Bibars Natho

U opširnom intervju koji ćete uskoro moći da čitate na stranicama Telegrafa, Bibars Natho je progovorio o mnogim temama, kako profasionalnim, vezanim za Partizan, tako i o privatnom u vezi sa budućnošću u klubu i našoj zemlji, ali se dotakao i iskustva sa kočarkaške utakmice crno-elih i Monaka, kojoj je prisustvovao zajedno sa Rikardom Gomešom.

Prepun utisaka, Izraelac otkriva da je Rikardo isprva jedva pristao da idu zajedno, ali da je posle utakmice potpuno promenio svest o košarci i već sada insistira da ponovo bodre tim Željka Obradovića u Areni.

- Da prvo nije bio zainteresovan, ali sam ga nagovorio i otišli smo na meč. Međutim, znao sam da je samo potrebno da oseti atmosferu i sjajno iskustvo i da će se sve promeniti i bio sam u pravu! Odmah nakon utakmice me je pitao kada idemo na sledeću?! Pogledali smo na internetu kada je sledeća utakmica i dogovorili se da ćemo ponovo da idemo u Arenu. Ovog puta ću povesti i moje klince. Bilo je to sjajno iskustvo, utakmica je bila fantastična - sa osmehom kaže Bibars Natho.

Upoznali ste i trenera Željka Obradovića?

- Oh, on je legenda, on je za mene Aleks Ferguson svetske košarke. Vidim koliko ga navijači vole i poštuju. Čak i ljudi koji možda ne prate toliko košarku znaju ko je Željko Obradović. Bila je čast upoznati ga posle utakmice, gajimo veliko poštovanje za njega i Rikardo i ja.

natho i madar Foto: MN Press

Vaš zemljak Jam Madar je blistao na tom meču.

- Bio je odličan na toj utakmici, poslao sam mu poruku pre meča gde sam mu rekao da dolazim danas i da mora dobro da odigra. Nije u lakoj situaciji, mlad je igrač, trenira kod najboljeg ali i prilično strogog trenera, ali mora da se izbori. To je dobro za budućnost, gledam i po sebi, kada sam imao 21 godinu i otišao u Rubin Kazanj, mogu reći da sam imao sličnog trenera, Kurbana Berdijeva. Svi smo bili puni strahopoštovanja, pazili smo šta pričamo, a on je bio jako strog na trenzima, toliko da sam posle 4 meseca mislio da više ne mogu da izdržim. Jedan pogrešan pas i „ubio“ bi me, hteo sam da napustim klub, mučio sam se mnogo. Ipak, posle nekoliko meseci shvatio sam da je to bilo za moje dobro, da je video potencijal u meni. Rekao mi je da sam sada spreman za fudbal, toliko sam naučio u tom periodu iako sam zaista patio u nekim momentima. Tako je i sada sa Madarom, mora da bude jak u glavi, pratim ga već neko vreme i vidim da ima to u sebi.

Da li ste provodili vreme zajedno u Beogradu?

- Pričamo telefonom, ali ne stižemo da se vidimo. Srećom, sada njegova devojka stiže u Beograd i već se čula sa mojom suprugom, žene će se družiti, pa ćemo se tako lakše i mi sretati. Oni igraju na tri dana, nije lako uklopiti se - zaključuje Bibars Natho.

Video: Danilo Anđušić zadovoljan posle ubedljive pobede Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • POP

    16. januar 2023 | 16:04

    Kao Zvezdas nikad nevi mogao da vredjam coveka kao sto je gospodin Zeljko Obradovic.Najbolji svetski trener,jos Srbin.A da ne pricam o trofejima glupo je.Legende koje donose nasoj kosarci takve stvari me ne interesuje gde su igrali.Postujem to,kao sto volim Zvezdu!U zdravlje!!!

  • Raso

    16. januar 2023 | 15:26

    Jeste, kao sto si i ti Mesi....😂😂😂

  • Gile

    16. januar 2023 | 15:06

    Šta zna mučenik. Poredi babe i žabe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA