≫ 

Prvi čovek Šahtjora daje četvrtinu novca od Mudrika ukrajinskim vojnicima

Ukupno 25 miliona leći će za projekat Srce Azovstala

  • 8
Rinat Akhmetov Rinat Ahmetov Foto: Alexander KHUDOTEPLY / AFP / Profimedia

Vlasnik Šahtjora Rinat Ahmetov napravio je nedavno veliki posao i za 100 miliona evra prodao je svog najtraženijeg igrača Mihajlka Mudrika Čelsiju!

Međutim, neće sav novac iči na račun kluba s obzirom na tod a je Ahmetov čak četvrtinu namenio ukrajinskoj vojsci - što je potvrdio u zvaničnoj izjavi.

- Prvo i najvažnije, želim da se zahvalim celom civilizovanom svetu što pomaže Ukrajini. Danas možemo da govorimo o našem fudbalu zahvaljujući našoj vojsci, našem narodu i ogromnoj podršci celog sveta. Samo zajedničkim snagama pobedićemo zlo koje je stiglo u naše domove - poručio je Ahmetov i dodao:

- Nikada nisam krio da mi je san da osvajam trofeje sa Šahtjorom. To znači da igrači poput Mudrika treba da ostanu u našem klubu, u našoj ligi. Nažalost, to je sada nemoguće, jer Rusija protiv Ukrajine vodi užasan i nepravedan rat. Ali uveren sam da ćemo pobediti. Mogu da saopštim da smo dogovorili prijateljsku utakmicu protiv Čelsija, na Donbas areni, u ukrajinskom Donjecku. U tom cilju doneo sam odluku da pokrenem projekat Srce Azovstala, osmišljen da pomogne braniocima Marijupolja i porodicama palih boraca. Njihova dela hrabrosti su bez premca u modernoj istoriji. Danas za njih izdvajam 25 miliona evra - za pomoć našim vojnicima.

Sam Mudrik je ove sezone dao 10 golova za Šahtjor i imao je osam asistencija u svim takmičenjima, od toga tri gola i dve asistencije u Ligi šampiona. Bio je viđen kao novi igrač Arsenala, ali je ipak zadužio plavi dres.

Video: Zver od skoro 285.000 evra: Kristijano za Božić iznenadio Georginu novim Rols Rojsom kabrioletom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    16. januar 2023 | 13:24

    Па кад Американци дају шаком и капом - док се не врати Трамп...

  • Rajko

    16. januar 2023 | 15:37

    A ostatak novca će dobiti u tenkovima i helikopterima apač, koje i juče Englezi obećali. Ako taj Ukr vrijedi 100 miliona ja sam Butros Butros Gali. Kakvo pranje para i prebijanje

  • Zvele

    16. januar 2023 | 15:06

    Kakvo pranje para...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA