Meteorski uspon Nikole Krstovića: Od pada sa kolicima na aerodromu do apsolutne zvezde slovačkog šampionata

On je trenutno jedan od razloga zbog kojih Dunajska Streda ozbiljno konkuriše za titulu

  • 7
Finale kupa Srbije, Derbi Foto: Nikola Tomić

Ako neko piše romane, onda je ova sezona Nikole Krstovića sigurno nešto što bi moglo da završi u knjizi. Fudbalski doktorat piše crnogorski fubaler i nekadašnji igrač Crvene zvezde noseći dres Dunajske Strede u Slovačkoj.

Od igrača koji se teško snalazio u Crvenoj zvezdi, pa imao čak i neslavne momente poput onog kada je padao sa kolicima na aerodromu pred putovanje, izdigao se iznad svega i postao prava zvezda slovačkog šampionata.

Video: Razbio se Krstović, komičan trenutak fudbalera Zvezde s aerodroma: Uh, kako sam se prosuo

A da sve bude impresivnije, tek je napunio 22 godine, što će reći da su pred njim tek godine i godine sjajne karijere.

Ove sezone odigrao je 25 utakmica za rivala sa kojim je Partizan nedavno igrao i u Ligi konferencija. Statistika mu je više nego impresvina. Postigao je čak 19 golova, od čega pet u trećem po kvalitetu evropskom takmičenju.

Njegova Dunajska Streda ozbiljno je uključena i u borbu za titulu. Zaostaje samo tri boda za Slovanom iz Bratislave, što će reći da Krstović može ovu sezonu da završi i sa jednim trofejom u vitrinama.

Nikola Krstović Foto: Instagram - Printscreen - Nikola Krstović

Ovo je druga vezana sezona za Krstovića u Dunajskoj Stredi. Prethodno je bio na pozajmici u Grafičaru, a Zvezdu je napustio 2021. godine nakon dve godine i 21 nastup u crveno-belom koji je bio "protkan" sa dva gola.

Očigledno su u Slovačkoj uspeli da pronađu magičan napitak i rešenje za Krstovića, sa kojim igra i Željko Gavrić, koji je do sada upisao tri gola uz dve asistencije na devet utakmica u Slovačkoj.

Video: Krstović napunio šampionski pehar šampanjcem: Kad su ostali videli šta radi isto su i učinili

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    16. januar 2023 | 16:48

    Daleko mu lepa kuća, kao i svakom Milogorcu, sve i da je najbolji na svetu. Dečko nikad neće biti veliki igrač za ozbiljne lige, a i srpska liga je elita u odnosu na slovačku. U Zvezda je bukvalno forsiran od njegovog menadžera Raja Božovića, imao je mnogo šansi pre drugih koji su je više zaslužiili, i bukvalno blage veze sa fudbalom nije imao. Samo što dalje od Zvezde, i on i svaki igrač Raje Božovića.

  • нцз

    16. januar 2023 | 16:44

    ово највећа фудбалска незналица да му није звезда ни девојку не би нашао

  • Ds

    16. januar 2023 | 16:35

    Gabric i krstovic uz andriju radulovica su najbolji igraci koje je zvezda imala od savicevica i panceva.Nazalost nish imali kombinacija kao Lazetic koji ce uskoro da briljira u siptariji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA