Veliki gest Italijana u čast Siniše: Zbog Mihine borbe će oboleli od leukemije imati veće šanse za izlečenje

Sinišina borba i pomaganje onima koji su oboleli od iste bolesti insipirisali su mnoge

  • 3
Siniša Mihajlović Foto: Maurizio Borsari / AFLO / Profimedia

Siniša Mihajlović je ostavio neizbrisiv trag u srpskom i italijanskom fudbalu, a kakva je veličina bio pokazuje i njegov ispraćaj na večni počinak, gde su došle najveće legende fudbala u Italiji, ali i mnoge javne ličnosti sa kojima je Siniša bio prijatelj.

Miha se hrabro borio sa leukemijom nakon što mu je ustanovljena bolest, a njegova borba inspirisala je mnoge. Nakon nekoliko ciklusa hemoterapija i lečenja, pa i pokušaja sa presađivanjem koštane srži, Miha se vratio na teren i nastavio sa poslom.

Bio je inspiracija za mnoge, a nastavlja da inspiriše i nakon smrti.

Tako je njegova supruga objavila vest da će organizacija ADMO Lacio, koja je zapravo udruženje donatora koštane srći i hematopoetskih matičnih ćelija za region Lacija u Rimu, otvoriti novu ordinaciju za lečenje bolesti krvi, kako bi bile veće šanse da oboleli od leukemije mogu da pronađu 100% kompatibilnog davaoca za transplantaciju.

- Radimo svaki dan kako bi jednog dana svaki pacijent koji boluje od bolesti krvi mogao pronaći nadu preko 100% kompatibilnog davaoca. Hitnost je svakodnevna, samo u Italiji danas ima preko 1.700 ljudi koji čekaju genetskog brata koji može da im preokrene sudbinu. Lek je u nama, svaki dečak i devojčica koji su zdravi i mlađi od 35 godina mogu da se učlane u registar i doniraju očekivani životni vek. ADMO moli sve one koji ne mogu da se registruju da nam pomognu u širenju i podršci naše misije.

- Uskoro će ADMO Lacio otvoriti novu ordinaciju u Rimu i posvetiti je Siniši Mihajloviću, u znak sećanja na njegovu veliku hrabrost u suočavanju sa bolešću i njegov veliki altruizam u pomaganju drugim pacijentima koji su doživljavali istu dramu - navedeno je u objavi koju su na Instagramu podelile i supruga Arijana i ćerka Siniše Mihajlovića - Viktorija.

Video: Deki prišao i poljubio kovčeg: Poslednji pozdrav za prijatelja i brata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fredy

    16. januar 2023 | 18:28

    Mihu kad vidim mog Zvezdasa iz vremena Samoiona, suze teku same. Nek te Andjeli cuvaju legendo, kralju🙏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA