Nestvaran podatak: Čelsi je potrošio više na pojačanja, nego svi klubovi iz četiri najjače lige zajedno

Tim iz Londona je samo u yimskom prelaznom roku na pojačanja potrošio čak 171 milion evra

  • 1
Žoao Feliks Foto: AP/Tanjug

Čelsi je na pojačanja u ovom zimskom prelaznom roku, potrošio čak 171 milion evra! "Plavci" su u dosta lošoj situaciji, i očajnički tragaju za fudbalerom koji bi mogao da donese prevagu, i vrati klub na staze "stare slave".

Ipak, u toj očajničkoj želji, potrošili su mnogo više, nego svi klubovi iz Serije A, Bundeslige, Lige 1 i La Lige zajedno.

Timovi iz navedenih liga, potrošili su ukupno 53 miliona na pojačanja u zimskom prelaznom roku. što je čak tri puta manje u odnosu na Čelsi.

Najzvučnije ime koje je obuklo dres "Plavaca", svakako je Žoao Feliks, koji je stigao na pozajmicu iz Ateltiko Madrida. Klub iz Londona je za taj posao morao da izdvoji "samo" 11 miliona "evropskih novčanica".

Žoao Feliks Foto: AP/Tanjug

Ipak, mnogo više je potrošeno na transfer Mihaila Mudrika, ukrajinskog bisera, koji je iz Šahtjora stigao u transferu "teškom" čak 100 miliona sa bonusima.

Podsetimo, osim ova dva fudbalera, u Čelsi su stigli i Benoa Badijašil, David Datro Fofana, kao i Andrej Santos.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BralE

    19. januar 2023 | 13:41

    A finansijski fer-plej? Sad toga nema!? Pa normalno, oteli su klub rusu, dali ga amerikancu i sad, jbg, moraju pokazati navijacima, da su uradili dobar posao…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA