≫ 

Zvezda uspešno preskočila i drugu prepreku na pripremama: Motika u 5. minutu doneo pobedu crveno-belima

Izabranici Miloša Milojevića su znatno bolje otvorili meč, što su uspeli da iskoriste već u petom minutu.

  • 8

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su ekipu Nefčija sa 1:0, u okviru druge kontrolne utakmice na pripremama u Turskoj.

Izabranici Miloša Milojevića su znatno bolje otvorili meč, što su uspeli da iskoriste već u petom minutu. Kings Kangva je centrirao sa desnog boka do Nemanje Motike, koji je sa ivice kaznenog prostora snažno gađao i doneo crveno-belima ranu prednost.

U nastavku je isti igrač bio u prilici da možda čak upiše i het-trik, ali je u dva navrata propustio čiste prilike. Nizale su se prilike crveno-belih, ali falila je realziacija, i mirnoća u završnici. Lep detalj viđen je i u 24. minutu, kada je Mitrović sjajno „otvorio“ stopalo i gađao u dalji ugao, ali je Brkić uspeo da se izvije i skrene loptu u korner. U nastavku se igralo dosta mirnije, iako je Zvezda potpuno kontrolisala dešavanja na terenu.

Isti slučaj je viđen i u drugih 45 minuta, u kojima nismo videli novi pogodak. Ipak, bilo je tu nekoliko dobrih prilika za Zvezdine fudbalere, međutim, rezultat je ostao isti.

Milojević je ovog puta odlučio da odmori nosioce igre, Aleksandra Kataija, Mirka Ivanića, Gelora Kangu, a ni ovog puta nije bilo Aleksandra Pešića. Ipak, ponovo je strateg crveno-belih dao priliku mladim igračima, koji će se i u narednim mečevima boriti za svoje mesto u timu sa Marakane. Osim Motike koji je se upisao u strelce, dobru partiju pružio je i Kings Kangva, kao i Stefan Mitrović.

Ipak, čini se da rezultat nije merilo baš svega prikazanog na terenu. Delovala je Zvezda izrazito bolje u odnosu na azerbejdžanski tim, koji se „probudio“ tek u finišu susreta. Iako, ruku na srce, primetno je da Zvezdi nedostaje pravi „egzekutor“, koji će u svakoj dobroj prilici pronaći put do mreže.

Sa druge strane, kada je reč o defanzivnoj igri, crveno-beli nisu ostavljali previše prostora protivniku, koji se do samog kraja mučio da stvori priliku iz igre.

Crveno-bele očekuje nastavak trenažnog procesa, a za dva dana, ponovo će izaći na teren, kada če odmeriti snage sa starim poznanikom, ekipom Kopera.

TOK MEČA

II POLUVREME

88. minut - Kako minuti odmiču, tako je i ritam sve slabiji. Čini se da će Zvezda doći i do druge pobede na pripremama u Turskoj.

78. minut - Mnogo sreće za Nefči. Nikolić je centrirao iz kornera, a Leković je na prvoj stativi dobro skočio i gađao dalji ugao glavom, međutim nije bio dovoljno precizan.

75. minut - Ponovo prete izabranici Miloša Milojevića. Prvo je Mituljikić izblokiran posle pravog slaloma u kaznenom prostoru, a potom je i Lazar Nikolić šutirao sa ivice šesnaesterca, ali odlazi lopta preko gola.

73. minut - Slobodan udarac u korist crveno-belih. Arbitar je dosudio prekršaj nad Sanogom. Mirno se igra, bez previše uzbuđenja.

66. minut - Nešto mirnije se igra u ovim trenucima. Fudbaleri Nefčija pokušavaju da dođu do završne trećine terena i Zvezdinog gola, ali bezuspešno. I dalje nisu napravili konkretan problem odbrani beogradskog tima.

60. minut - Au kakvu je priliku propustio Kings Kangva. Motika je asistirao za omalenog vezistu, ali je šutirao tik pored stative.

54. minut - Ređaju se prilike za Zvezdu u poslednjim minutima. Pretio je Mitrović, pa potom i Ibrahim, ali nema nove promene rezultata. Deluje da je fudbalerima Nefčija sve teže da zaustave crveno-bele.

49. minut - Prva prilika za Zvezdu u nastavku! Kangva je šutirao sa dvadesetak metara iz slobodnog udarca, ali je Brkić bio koncentrisan i odbranio njegov pokušaj.

46. minut - Evo i prvih izmena u redovima crveno-belih. Na terenu su Seku Sanogo, Ibrahim Mustafa, Nikola Vasiljević i Veljko Nikolić.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! 

I POLUVREME

45. minut - Završeno je prvo poluvreme!

42. minut - Žuti karton će dobiti Jovan Mijatović. Pobegla mu je lopta, te je zakačio kapitena protivničkog tima Mahmudova.

40. minut - Ponovo preti Mitrović! Dočekao je odbijanac na ivici kaznenog prostora i snažno "pucao" iz prve, ali je lopta od protivničkog igrača završila van terena.

37. minut - Ostao je Gobeljić na travi. Mahmudov je nešto oštrije startovao na desnog beka crveno-belih, što je glavni arbitar iz Poljske, okarakterisao kao prekršaj.

30. minut - Najbolja šansa za Nefči! Stanković je ostao sam na drugoj stativi, ali nije zahvatio loptu kako je želeo, te ona završava na drugom delu terena.

24. minut - Kakav udarac Mitrovića! Sjajno je "otvorio" stopalo krilni napadač tima iz Ljutice Bogdana, ali je Brkić uspeo da se izvije i skrene loptu u korner.

21. minut - Primoran je bio Brkić da izleti i ispuca loptu daleko sa svoje polovine. Išla je lopta ka Mitroviću, ali nije stigao do nje na vreme krilni napadač crveno-belih.

17. minut - Ponovo preti Zvezda. Šutirao je Mijailović sa distance, ali je lopta završila pored stative. Nema promene rezultata.

16. minut - Zapretili su sada i fudbaleri Nefčija. Bila je to opasna lopta pred gol, ali je na vreme istrčao Borjan i uhvatio loptu.

11. minut - Velika prilika za Motiku! Sjajno se izborio za poziciju na desnom boku talentovani krilni napadač, i sa peterca pokušao da pogodi dalji ugao, međutim, šutirao je pored stative.

8. minut - Ponovo prete izabranici Miloša Milojevića. Sjajnu loptu je dobio Kangva na drugoj stativi, i iz prve "uhvatio" volej, ali je šutirao preko gola.

5. minut - GOOOOL! Nemanja Motika je strelac. Kangva je centrirao sa desnog boka, a usamljen u kaznenom prostoru bio je Motika, i bez većih problema "zakucao" loptu uz stativu.

4. minut - Pokušaj dodavanja u prostor za Gobeljića, ali nije uspeo da stigne do lopte desni bek crveno-belih.

1. minut - Meč je upravo počeo!

SASTAVI

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Milunović, Pankov, Rodić, Mijailović, Srnić, Kangva, Motika, Mitrović, Mijatović.

Nefči: Brkić, Hakverdi, Kvirkvelija, Sajef, Stanković, Alijev, Mahmudov, Kodsvej, Zulfukarli, Žaber, Bogomolski.

PRE MEČA

Izabranici Miloša Milojevića su trijumfalno startovali sa pripremama, pobedom nad poljskom Lehijom sa 3:1. Crveno-beli su tokom većeg dela utakmice imali kontrolu nad dešavanjima na terenu, što je rezultiralo sa tri pogotka u mreži protivnika. U strelce su se upisali Osman Bukari i Kings Kangva, uz autogol, koji je postigao Pjetržak.

Važna činjenica jeste to da je trener kluba iz Ljutice Bogdana, Miloš Milojević, pružio šansu velikom broju fudbalera, a pogotovo mladim igračima. Našli su se na terenu tako Stefan Leković, Stefan Mitrović, Nemanja Motika, Nikola Mituljikić, Lazar Nikolić, Jegor Prucev, ali i drugi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA