≫ 

Gde su i šta rade srpski talenti koje je kupio Siti? Tandem zaboravljenih bisera "dominira" samo na Instagramu

Zaboravljeni Slobodan Tedić i Filip Stevanović gledali meč Sitija i Totenhema i slikali se za Instagram. Od potpisa za Građane uglavnom tako i provode vreme - gledajući utakmice

  • 7
Filip Stevanović, Tedić Slobodan Foto: Instagram/filip10, /tedic_9

Moguće je da je jedan od razloga što ne beležimo vrhunske rezultate u fudbalu činjenica da imamo veliki broj igrača koji su, najjednostavnije rečeno, protraćili svoj talenat.

Nekad je to isključivo njihova krivica i loša procena u odabiru nove sredine, često tome kumuju menadžeri, sami klubovi, upliv raznorazni ljudi, vrlo učestalo i porodica, ali činjenica je da je takvih igrača, onih koji su mogli daleko bolje, a nisu uradili ništa ili malo toga - ima previše.

Najočitiji primer svega navedenog su naši momci, talenti, nebrušeni biseri, koji su pomislili da je dobra ideja da prihvate ponudu Mančester Sitija.

Koje su zapravo ubedili da je to iskorak u njihovim karijerama.

U poslednjih nekoliko godina čak petorica fudbalera direktno su iz Superlige prešla u tabor jednog od najmoćnijih klubova sveta, u kojem, očekivano, nijedan od njih nije odigrao ni minut, niti će ikad dobiti priliku kod Pepa Gvardiole. Njihov put je bio iscrtan i pre nego što se mastilo na potpisu isušilo.

Beskrajne pozajmice, nakon prisutpanja "Građanima", bile su jedini izbor u tom trenutku za Slobodan Tedića, Filipa Stevanovića, Ivana i Luku Ilića, a odnedavno će tim uhodanim sistemom i doskorašnji igrač Lučana Đorđe Gordić, koga je Siti, odmah po potpisu, prosledio u belgijski Lomel.

Vreme je pokazalo da su, čast izuzetku, činili greške u karijeri.

Tedić je u četvrtak uveče, zajedno sa Stevanovićem, gledao meč svog Sitija protiv Totenhema - obojica su poslednjih godina uglavnom posmatrači fudbalskih mečeva, što sa tribina što sa klupa svojih klubova.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Tedic Slobodan (@tedic_9)

Obojica su gotovo pali u anonimnost.

Potpuno su zaboravljeni i nestali sa fudbalske mape pošto su se seljakali iz kluba u klub, iz pozajmice u pozajmicu. Samopouzdanje im je, otud, padalo, nisu uspeli nigde da se skrase, da dobiju prostor i minute, iako su, u svojim klubovima Partizanu i Čukaričkom, svojevremeno nagovestili ogroman potencijal.

Tedić je, nakon pozajmice u Zvoleu, sada u engleskom trećeligašu Barnsliju za koji je ove sezone odigrao četiri meča bez postignutog gola. Stevanović je, nakon Herenvena, trenutno u redovima portugalske Santa Klare gde pokušava da ponovo pronađe svoj fudbalski identitet.

Obojica su formalno i dalje članovi Sitija, mada teško da bi i oni najtvrdokorniji navijači Građana, da su ih videli sinoć na meču Mančestera i Totenhema, uspeli da prepoznaju igrače svog tima.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Filip Stevanovic (@filip10)

Braća Ilić, Luka i Ivan, prošli su mnogo bolje od Tedića i Stevanovića. To se posebno odnosi na Ivana koji je, zahvaljujući stažu u Veroni, u koju je, opet, stigao posle dve-tri pozajmice po potpisu za Siti - dogurao i do "A" reprezentacije.

Njegova karijera ima "i glavu i rep", razvila se onako kako je trebalo i shodno njegovom potencijalu koji je, na kraju, došao do izražaja. Ivan, kao i njegov brat, Luka, više nije član Sitija, pošto je prošle godine italijanski klub otkupio njegov ugovor od Građana.

Podsetimo, Luka i Ivan su svojevremeno za pet miliona evra prešli iz Zvezde u Siti, a to je suma koju engleski klub uvek ima na raspolaganju za talente za koje skauti procene da mogu biti od koristi, ili za prvi tim, ili za kasniju prodaju. U pitanju je fond koji se koristi isključivo za te svrhe.

Luka Ivan Ilic Braća Luka i Ivan Ilić na prvoj pozajmici u NAK Bredi Foto: nac.nl

Luka je, posle pozajmica u Bredi, Tventeu i Troi, sada u superligaškom karavanu, takođe na pozajmici, u ekipi TSC-a iz Bačke Topole.

Na potezu je mladi Đorđe Gordić.

Da li će i on doživeti isti karijerni put kao i pomenuta družina, ili će uspeti da ispliva, to, na kraju krajeva, sada zavisi samo od njega. Utisak je da je krenuo težim putem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Reallno

    20. januar 2023 | 12:09

    Svi ti mladi igrači su udilemi ako potpiše kajaćese ako nepotpiše kajaćese(mislim daje bolje da odu iprobaju da karijeru grade preko ovo ovde je takav mulj dasi Maradona ako nemaš kombinaciju nemožeš da igraš)

  • Jasna

    20. januar 2023 | 11:11

    To je sve do menadzera i roditelja... svi odmah misle da im je dete buduci Pele ili Ronaldno. Odu u velike klubove mladi i onda zuljaju klupu i na kraju zavrse ili negde u Grckoj ili se vrate u stari klub.

  • Roki

    20. januar 2023 | 13:15

    Zato pametni Pantovic nije otisao.Neko misli mozgom a neko novcanikom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA