≫ 

Rođeni Beograđanin adut mlade fudbalske selekcije Hrvatske: "Privilegija je igrati za ovu reprezentaciju"

Sa dve godine Tepšići su se iz srpske prestonice preselili u Hrvatsku gde je junior stasao u dobrog igrača

  • 6
Svetsko prvenstvo SP u Kataru Hrvatska - Maroko navijači Hrvatske Foto: Tanjug/AP

Beograđanin u reprezentaciji Hrvatske. Da, istina je - zove se Novak Tepšić.

Ovaj 20-godišnjkak je potencijalno još jedan budući član vrlo uspešne "A" selekcije Hrvatske koja niže uspehe na najvećim takmičenjima i njegova priča je drugačija od ostalih priča hrvatskih reprezentativaca, i jedinstvena, samo zbog činjenice da je rođeni Beograđanin.

Dve godine nakon rođenja, kaže, preselio u Topusko, kod Siska, da bi preko Zagreba stigao u Podravinu.

- Rođen sam u Beogradu, ali smo se doselili nazad u Topusko, odakle su mi roditelji. Onde sam proveo čitavo detinjstvo, završio i osnovnu školu, a u Zagreb sam išao u srednju. Kako sam je završio, ostao još sam dve godine igrati u Rudešu i nakon toga došao u Koprivnicu - priča za hrvatske medije mladi reprezentativac.

Tepšić je veći deo svoje karijere proveo u Rudešu, tamo je stasao, a Slaven Belupo ga je uzeo pre tačno godinu dana. Od tada je krenuo njegov uspon u karijeri ojije brzo prepoznat i na nacionalnom nivou, od Hrvatskog fudbalskog saveza.

Dobio je poziv u reprezentaciju do 20 godina.

- To je nagrada za sva odricanja, sav rad, san svakog igrača. Veliki je užitak i čast igrati, privilegija. Jedan poseban osećaj. U petom je mesecu završila sezona. Poziv je stigao u klub, rekli su mi da bih se trebao odazvati na pripreme u Goricu i debitovao sam protiv Češke. Drugi poziv je bio sad pre par meseci, kada smo se u Čakovcu susreli protiv Albanije i Saudijske Arabije - ističe.

Na pitanje da li je ikad dobio poziv reprezentacije Srbije, novak kratko kaže:

- Ne, nisam dobio poziv - kratko je odgovorio pa dodao kako mu je debi za reprezentaciju bio jedan od najlepših trenutaka karijere.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA