"Veliki talenat, ali previše solira": Ovako je srpski komentator govorio o Kristijanu Ronaldu pre 21 godine

Ko bi rekao da će se ove rečenice upravo i ticati njegove karijere u nastavku, a te "mane" da će postati njegov zaštitni znak

  • 0
Kristijano Ronaldo, Sporting Lisabon, Partizan Printskrin: Youtube / Andrew Kaiba

Portugalac Kristijano Ronaldo je tiho i neprimetno stigao do samog kraja svoje karijere. Otišao je u Saudijsku Arabiju sa 37 godina, te je pitanje koliko je još fudbala ostalo u njegovim nogama, ali to su iskoristile i korisnici društvenih mreža, koji su podsetili na posetu Srbiji i njegov početak karijere.

Kristijano Ronaldo je pre 21 godine, kao 17-godišnjak sa svojim Sportingom iz Lisabona igrao protiv Partizana u meču prvog kola Kupa Uefa, gde su prikazali i odličnu igru. Crno-beli su tada slavili u dvomeču sa ukupnih 6:4 posle produžetka, ali je meč ostao upamćen i po debiju upravo Ronalda.

Ono što je zanimljivo jesu i reči koje je sportski komentator iz Srbije, Nedeljko Kovinjalo, rekao već tada za ovog fudbalera, a koje će se ispostaviti kao previše tačne u godinama koje će doći.

- Evo kornera za Sporting, četvrtog po redu. Ovo je 17-godišnji Ronaldo i prava je sreća da ovaj igrač ne može da se oslobodi, takozvanih, "dečjih bolesti", previše drži loptu, solira, a kada izbaci jednog igrača iz igre, ne oslobađa se odmah nego želi da prevari još jednog i tako u nizu. U takvoj situaciji često pravi greške, ali još jednom povlačim, izvanredan potencijal. Kristijano Ronaldo, nije Brazilac kao njegov slavni prezimenjak - rekao je tada Kovinjalo, a Ronaldo je pokazao da zaista i ima talenat.

Postao je jedan od najboljih fudbalera u istoriji ove igre.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Football (@football.colors)

Video: Zver od skoro 285.000 evra: Kristijano za Božić iznenadio Georginu novim Rols Rojsom kabrioletom

(Telegraf.rs)

-

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA