Policija nastavlja da "upada" u stanove, ako ilegalno gledate Premijer ligu: Čeka li nas ista stvar u Srbiji?

Pretopostavlja se da sve to košta emitere preko 3 milijarde engleskih funti, odnosno oko 3,5 milijardi evra

  • 9
Premijer liga

Foto: Tanjug / AP

Gledanje Premijer lige i engleskog fudbala ilegalno preko interneta stvar je koja očigledno "upada" u oko čelnicima ovog takmičenja, ali i nadležnim organima. Sve to predstavlja veliki problem, pre svega u finansijskom smislu, pošto se prema poslednjem pisanju Atletika čak 17.000.000 Evropljana svakog vikenda na taj način zabavlja pred malim ekranima.

Tokom 2021. godine, prema istraživanju, Evropljani starosti između 16 i 74 godine su na taj način koštali industriju sporta i zabave čitave tri milijarde britanskih funti, odnosno oko 3,5 milijardi evra, što nije nimalo zanemarljiva suma. Naravno, tu se uzima u obzir koliko bi regularno platili da gledaju navedeni sadržaj.

U Engleskoj su to shvatili veoma ozbiljno i kao pravu pretnju, pa je policija počela da obilazi stanove osoba koje gledaju ilegalne strimove preko interneta. Procenjuje se da je u prvom talasu oko 1.000 ljudi obavešteno o kršenju zakona, a nadležni organi nastaviće da sprovode rigorozne mere.

I to će se proširiti na čitavu Evropu, a videćemo da li će možda zaživeti i u Srbiji. Naime, za početak će se uticati na svest pojedinaca, posle čega će biti i kažnjavanja, ako se nastavi sa istim postupcima. Za sada je policija obišla oko 1.000 stanova širom Starog kontinenta u velikoj akciji.

Video: Evrogol Zvezde na prijateljskom meču sa Koperom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DISI NE DISI

    22. januar 2023 | 09:10

    Ko stoji na BALKONU placa ce porez za vazduh

  • Stefan

    22. januar 2023 | 09:20

    Jel ima neko neki dobar nelegalni sajt da mi preporuci za gledanje?

  • Goran

    22. januar 2023 | 09:35

    Svašta! Zar se to ne radi na lakši, efikasniji humaniji način? Zapadna logika, nisu krivi oni koji nelegalno preuzimaju i emituju sadržaje (utakmice PL), nego oni koji gledaju nešto što im je ponuđeno na Internetu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA