≫ 

Čuka platila ceh lošoj realizaciji, Iličić pogodio u pobedi Maribora

Slovenački tim dobio Brđane rezultatom 2:1

  • 0
FK Čukarički Foto: Telegraf

Fudbaleri Čukaričkog doživeli su novi neuspeh na pripremama u Turskoj, pošto su u trećem kontrolom meču poraženi od Maribora rezultatom 2:1 (2:0).

Jedini strelac za srpski tim bio je Stefan Tomović u 61. minutu, posle sjajne asistencije Stefana Kovača, dok su golove za Maribor dali Žan Vipotnik u 5. i Josip Iličić u 45. iz penala.

Brđani očigledno imaju problema sa realizacijom, jer je prosto bilo neverovatno da su na poluvremenu gubili sa 2:0 - umesto da vode.

Jedna greška odbrane, tačnije Tošića na samom startu, dovela je do toga da Maribor u 5. minutu povede preko Vipotnika.

- Toške, nije sramota da se nekad izbije lopta - govorio je Kerkez svom defanzivcu sa klupe.

Trgla se Čuka brzo. Adžić je već u 9. pripretio glavom, da bi istom igraču malo falilo da minut kasnije ugura loptu iza linije posle centaršuta Ovusua.

Pravio je Ovusu možda i najviše problema slovenačkom timu po toj desnoj strani napada Čuke. Povukao je kontranapad u 14. koji umalo da se završi golom Aganspahića. Ipak, napadač Čuke je ometen u poslednjem trenu.

badamosi i ovusu Foto: MN Press

Sredinom prvog poluvremena videli smo tenzije na meču, kada su u glavnoj ulozi bili Josip Iličić i Nemanja Tošić. Tom prilikom je neko sa tribina, u opremi Maribora, opsovao majku treneru Čuke - o čemu smo već pisali.

Ovusu je u 36. minutu mogao da izjednači, izblokiran je, dok je posle sjajne akcije u 45. minutu Tomović potezima izbacio odbranu rivala i imao najbolju priliku. Svi su skočili, videli su loptu u golu, ali je neko od igrača Maribora stigao da je izbaci sa linije.

I kada su svi očekivali kraj poluvremena, Maribor je ni iz čeka dobio penal, posle faula Gajića, koji je Iličić pretvorio u gol.

Video: Legendarni Josip Iličić doneo Mariboru pobedu nad Čukaričkim

Oba trenera su na startu drugog dela izvršila po nekoliko izmena. U redovima Čuke na teren su ušli Drezgić, Kovačević, U. Miladinović i Kadijević, a u svlačionici su ostali Serafimović, Gajić, Stevanović i Ovusu koji je možda platio ceh nešto slabijoj defanzivi i prvom delu.

Delovala je Čuka dobro i u nastavku, uz određena ispadanja u odbrani koja nisu kažnjena. Sredinom drugog dela Kerkez je u nastavku ubacio Arsovića, Stojanovića, Badamosija i Kovača.

Upravo je ovaj poslednji izveo najbolji potez na meču u 61. minutu kada je petom izbacio Tomovića i asistirao mu za gol. Zanimljivo, bio je to nastavak akcije u kojoj je pre samo 10-ak sekundi Tomović pogodio stativu sa ivice kaznenog prostora.

Može Čuka da žali što u 72. minutu nije bilo 2:2, jer je Arsović bio u dobroj prilici. Njegov šut je izblokiran, dok je korner doneo i faul na suprotnoj strani koji se završio "tačdaunom" Tomovića.

Tukao je Tomović i u samom finišu preko gola. Bila je to ujedno i poslednja prilika, a Brđani su nakon poraza od Legije (3:2) i Karabaga (1:0) doživeli neuspeh i protiv Maribora - uz napomenu uzlazne putanje kada je sama igra u pitanju.

STADION: Mardan u Antaliji. Sudija: Albert Ružicki (Poljska).

Gledalaca: 30.

Strelci: Vipotnik u 6. Iličić (iz jedanaesterca) u 45. za Maribor, Tomović u 61.minutu za Čukarički.

Žuti kartoni: Tošić, Tomović, Aganspahić (Čukarički); Iličić, Božić(Maribor)

ČUKARIČKI (4-2-3-1): Belić, Stevanović /46.U.Miladinović/, Gajić /46.Kovačević/, Serafimović /46.Drezgić/, Tošić/58. Stojanović/, Sisoko /58.Kovač/, I.Miladinović, Ovusu /46.Kadijević/, Tomović, Adžić /58.Arsović/, Aganspahić /58.Badamosi.

MARIBOR: Bergsen /46.Jug/, Sikošek /46.Žnič/, Antolin /46.Vidaković/, Brnić /46.Šoštarič/, Vatson /46.Karič/, Milec /46.Gueriko/, Laušić /46.Krjezi/, Tolić /46.Božić/, Lorber /46.Kronaveter/, Iličić /46.Čuk/, Vipotnik /36.Baturnia/.Igrali su još: Sirk, Dizdarević i Tavares.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA