≫ 

Ekstaza u Londonu, Arsenal u 89. nokautirao Junajted: Tobdžije nezadrživo hitaju ka tituli!

Utakmica je u potpunosti opravdala epitet derbija, s obzirom na to da smo u dva poluvremena, videli ukupno pet pogodaka.

  • 1
Arsenal - Mančester Junajted

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Arsenala savladali su na domaćem terenu ekipu Mančester Junajteda rezultatom 3:2, u okviru 21. kola Premijer lige.

Utakmica je u potpunosti opravdala epitet derbija, s obzirom na to da smo u dva poluvremena, videli ukupno pet pogodaka.

Junajted je nešto bolje otvorio meč, što je raspoloženi Markus Rašford uspeo da kruniše pogotkom već u 17. minutu. Prvo se pravim "slalomom" kroz odbranu domaćih izborio za poziciju, i sa ivice kaznenog prostora pogodio u donji levi ugao.

Samo sedam minuta trajala je radost gostujućih fudbalera, jer je Enketija poravnao u 24. minutu. Sjajno je ispratio centaršut Džake i glavom "smestio" loptu uz desnu stativu, pored nemoćnog De Hee. Do kraja poluvremena, mogao je Mančester ponovo do prednosti, kada je MekTominej šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Ramsdejl intervenisao.

Drugi deo igre počeo je u znaku "Tobdžija", koji su poveli u 53. minutu. Bukajo Saka je pronašao prostor za udarac na oko dvadeset metara od gola, i iskosa snažno "opalio" u dalji ugao, pogodivši "malu mrežu" gola koji je čuvao David De Hea.

Ipak, samo šest minuta kasnije, Junajted dolazi do izjednačenja. Lisandro Martinez je iskoristio odbijanac pred golom Ramsdejla, i glavom uz malo sreće pogodio mrežu, za novo uzbuđenje.

Pretio je u nastavku Arsenal, ali bezuspešno, a onda, kada je delovalo da će se meč završiti bez pobednika, na scenu ponovo stupa Edi Enketija. Igrao se 90. minut, kada je Trosar dodao do Odegarda, koji je poslao loptu pred gol, a tamo se najbolje snašao upravo Enketija, koji je "ugurao" loptu u mrežu, za potpuni delirijum na londonskom stadionu.

Arsenal je ovom pobedom došao do 50. boda ove sezone, i sada ima pet više od drugoplasiranog Mančester Sitija, koji ima i utakmicu više.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA