≫ 

Partizan remizirao protiv TSC-a: Golčina Uroševića iz slobodnjaka obeležila meč u Turskoj

Crno-beli došli do prednosti u prvom poluvremenu, tim iz Bačke Topole izjednačio preko Kuveljića u drugom

  • 11

Prvi meč dana Partizan je okončao remijem - 1:1 sa TSC, u pravom prvenstvenom duelu dva tima koji su i jesenas u Superligi odigrali sjajnu utakmicu. Vodeći gol za crno-bele i to za TV špice je postigao Slobodan Urošević u smiraju prvog dela, a izjednačio je Kuveljić u nastavku duela.

Iako se radilo o kontrolnom duelu, koji će timovima dobro doći u pripremi za nastavak takmičenja u prvenstvu, Partizan i TSC su prezentovali pravi superligaški obračun u Turskoj. Mnogo trčanja, duela, taktiziranja, solidan broj prilika za obe strane obeleželi su prvo poluvreme u kome je tim Žarka Lazetića možda bio konkretniji u polju, ali su izabranici Gordana Petrića uzvraćali i koristili svaki pedalj prostora da ugroze golmana Ilića.

Petrić je za pomenuti meč odabrao kombinovanu postavu, koja svakako nije najjača u ovom trenutku, ali je svakako dovoljno respektabilna da bi bez problema mogla da počne i takmičarski meč.

Počelo je akcijom Meniga i Dijabatea, koju je pomenuti fudbaler završio udarcem direktno u golmana Ilića, ali je posle toga TSC bio tim koji je diktirao tempo na terenu. Imali su Lazetićevi izabranici više loptu u posedu, bili su konkretniji u polju, pred golom crno-belih, a propustili su nekoliko odličnih situacija i da dođu do vođstva.

Prvo je malo nedostajalo Đakovcu posle greške u predaji Saničanina, da bi u osmom minutu ispala odbrana Partizana na desnoj strani, okliznuo se i Belić u korekciji, pa je lopta došla do Vukića na pet metara, no, njegov udarac je bio veoma slab, direktno u Milana Lukača.

Uzvratio je Partizan posle kornera Živkovića i udarca glavom Saničanina, ali je potom opet TSC zaređao seriju napada koji su "mirisali" na opasnost. Radin je pripremio Đakovcu volej, potom je ist fudbaler pokušao i sa distance (Lukač odbranio) i delovalo je da će crno-beli kapitulirati.

Umesto toga, dogodilo se suprotno! Igrao se 30. minut, srušen je Belić na 28 metara od gola TSC, a loptu je kao i u prvenstvenom duelu "namestio" Slobodan Urošević i sjajno pogodio same raklje gola golmana Ilića, koji paradom nije uspeo da spase neminovno - 1:0.

Do poluvremena crno-beli su imali još dve solidne situacije, prvo posle prodora i centaršuta Meniga na koji je slabo odreagovao Pavlović, a još jednom se sa distance, ovoga puta iz igre. okušao i Urošević, čiji udarac je u tom slučaju zaustavio Ilić.

Petrić u nastavku pružio priliku Stjepanoviću umesto Petrovića i dobio je Partizan dozu agresivnosti, "obrnuo uloge" u odnosu na prvi deo kada je TSC dominirao, bio bolji u polju, ali je nedostajalo rešenja u poslednjoj trećini terena.

Istina, imali su crno-beli veliku priliku već na početku nastavka, odnosno u 49. minutu kada Vujačić sa nekoliko metara nije supeo da pogodi mrežu posle centaršuta Andradea iz prekida. Delovalo je da će Petrićev tim lako rešiti nastavak u svoju korist, ali umesto toga Partizan je primio gol u momentima kada je dominirao u polju.

Prvi pravi napad TSC po desnoj strani, gde su kombinovali Cvetković i Jovanović, oplemenjen je dobrim centaršutem na koji je naleteo usamljeni Kuveljić i pogodio bliži ugao gola Lukača - 1:1.

U nastavku su timovi mahom vodili borbu između dva kaznena prostora, istina dodatnu živost u igru crno-belih je uneo mladi Jevremović koji je u nekoliko navrata ozbiljno namučio čuvare, ali je jedina prava šansa do kraja meča stigla iz prekida. Pokušao je tada Saničanin glavom, nije bio precizan, dok je Stjepanoviću na drugoj stativi nedostajao korak da sustigne loptu koja je otišla u gol-aut.

Video: Legendarni Josip Iličić doneo Mariboru pobedu nad Čukaričkim

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA