Ispovest Zvezdinog pojačanja: Teško je opisati sreću zbog gola Partizanu, nadimak "Basta" sam dobio zbog dresa

Podsetimo, Nikolić je samo dan posle pogotka protiv crno-belih promovisan kao novo pojačanje Zvezde

  • 6
Lazar Nikolić, FK Crvena zvezda Foto: Telegraf.rs

Negde tamo sredinom oktobra prošle godine ime Lazara Nikolića se stidljivo pominjalo kao jedno od potencijalnih pojačanja Crvene zvezde, da bi samo dan posle utakmice sa Partizanom desni bočni fudbaler postao novi član srpskog šampiona!

Utakmice koja je odigrana 24. oktobra, a na kojoj je Nikolić postigao sjajan gol u remiju Javora u Humskoj (3:3) i tako pokazao da crveno-beli nisu pogrešili što su ga angažovali.

Nikolić je zvanično i prvo zimsko pojačanje Zvezde, a u razgovoru za srpske medije, odnosno za Telegraf, Mocartsport, Hotsport i Sportal, otkrio je kako je uopšte stigao na Marakanu.

- Sve se dogodilo u mesec i po dana. Prvi put kada sam čuo da se Zvezda interesuje za mene bilo mi je veoma drago i to mi je bio podstrek da dobro treniram i radim. Pogodak protiv Partizana je došao kao "šlag na tortu", jer je sve već ranije bilo definisano oko transfera. Bio je to motiv više, da potvrim da me je Zvezda sa pravom izabrala. Takođe, bio sam presrećan, posebno jer sam postigao gol večitom rivalu. To je potrebno da se doživi, nemoguće je opisati - rekao je Nikolić na početku razgovora, te se osvrnuo na same pripreme na kojima je nedavno postigao sjajan gol protiv Kopera:

- Prve moje pripreme sa Crvenom zvezdom. Saigrači su mi dosta pomogli, posebno iskusniji , stariji fudbaleri. Brzo sam se prilagodio ekipi i dobro treniram. Gol je ukrasio dosadašnji period i znači mi za samopouzdanje pred nove izazove. Nadam se da će ih biti i u prvenstvu.

Na pitanje da li je postojao možda nekih strah, Nikolić je poručio:

- Ne postoji strah. Radujem se izazovima i drago mi je što sam došao u Crvenu zvezdu. Smatram da nisam pogrešio i nijednog trenutka nisam doveo u pitanje svoju odluku. Naravno, crveno-beli dres ima svoju težinu i postoji određeni pritisak, ali volim to.

Lazar Nikolić Foto: FK Crvena zvezda

Pokazao je Nikolić na tom meč sa Slovencima da je i te kako ofanzivan i da bi Zvezda sa njim na mestu desnog beka mogla dosta opasnije da izgleda.

- Zvezda uvek igra ofanzivan fudbal i to mi izuzetno prija. Vidi se to i na treninzima. Videćemo kako će to delovati u prvenstvu. Nisam sebi postavio neki cilj po pitanju golova i asistencija, razmišljam trenutno samo o tome da se dobro pripremim, trenutno smo na 80 odsto i tek kad krene nastavak prvenstva razmišljaću o tim izazovima. Što se tiče konkurencije, potrebna je ona zdrava. Na meni je da se dokazujem na svakom treningu i svakoj utakmici.

Nakon meča protiv Kopera, Nikolić je dobio i pophvale od trenera Miloša Milojevića.

- Prijaju pohvale. Mlad sam i moje je da dajem sve od sebe, da se svakodnevno dokazujem. Dokazujem se na svakom treningu i svakoj utakmici. Svakodnevno pričam sa članovima stručnog štaba. Najviše imam komunikaciju sa Vujadinom Savićem koji je bio odbrambeni igrač i koji mi pokazuje kako da se postavim, kako da reaguujem u određenim situacijama. Svakodnevno pričam i sa šefom, daje mi savete, uigravam se. Vreme će pokazati.

Lazar Nikolić Foto: crvenazvezdafk

Nikolić je karijeru počeo kao krilni fudbaler, da bi u međuvremenu postao prototip igrača kakvi se traže u Evropi, igrača koji pokrivaju celu stranu.

- Počeo sam kao krilo, ali sam imao period u Italiji kada sam igrao "ful beka" i kako vreme prolazi sve se bolje snalazim na toj poziciji. Tako sam i došao u Zvezdu, pružao sam dobre partije u Javoru i zvezda je to primetila. U Zvezdi imam kvalitetne saigrače te mogu još više da naredujem i da budem još ofanzivniji - rekao je defanzivac crveno-belih, a potom se osvrnuo na taj period proveden u inostranstvu:

- Italija je za mene bila novo iskustvo. Inostrano iskustvo i najviši mogući nivo treninga i rada. Bio sam okružen sjajnim igračima, a najviše mi je pomogao Vanja Milinković Savić oko jezika i adaptacije. Bio je tu i Jasmin Kurtić koji je takođe bio tu za mene. Značila mi je njihova pomoć. Naučio sam dosta toga u Italiji. Bilo je veoma teško na početku. Dosta napornije od svega na šta sam navikao, ali sam u međuvremenu naučio jezik i kako je vreme odmicalo sve mi je bilo lakše i lakše.

Lazar Nikolić Foto: crvenazvezdafk

Ima Nikolić i zanimljiv nadimak - Basta, a u razgovoru za Telegraf otkrio je i kako je isti dobio:

- Basta mi je i dan danas nadimak. Tako me zove i Veljko Nikolić. Prija mi taj nadimak. Dobio sam ga, jer sam kada sam počeo da treniram fudbal traio da mi kupe Zvezdin dres, a ispostavilo se da u radnji ima samo dres Dušana Baste. Počeo sam da treniram i na svakom sam treningu nosio Bastin dres, a trener dok nije zapamtio imena svih zvao me je Basta i taj je nadimak ostao do danas. Nisam imao priliku da ga upoznam, ali mi je jednom prilikom dok sam bio u OFK Beogradu, a on u Laciju poslao dres što mi je veoma značilo.

Govorio je Nikolić o svom preizmenjaku Veljku, s koji je svojevremeno bio u mlađim kategorijama OFK Beograda.

- Igrali smo četiri godine zajedno i postali bliski prijatelji. Znači mi njegov savet jer dolazim u najveći klub na Balkanu. U jednom momentu smo u OFK Beogradu imali čak i devet reprezentativaca i možda je to bila i najbolja generacija OFK Beograda. Potrebno je strpljenje, naporan rad i trud i pre ili kasnije dođe sve na svoje. Velja je došao u Zvezdu pre četiri godine, ja pre dva meseca. Pre ili kasnije rad se uvek isplati.

Otkrio je Nikolić i da mu je Rikardo Kaka svojevremeno bio fudbalski idol, te zašto je izabrao broj "76" na dresu.

- Otac mi je 76. godište i to mi je kao vetar u leđa. Porodica mi je velika podrška - poručio je za kraj razgovora.

Video: Evo je gol koji je NIkolić postigao protiv Partizana u dresu Javora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograd Srbija

    24. januar 2023 | 11:34

    -Dati gol gurbetima hrvatskim se podrazumeva

  • Paki

    24. januar 2023 | 09:51

    Ako su doveli ovog decka,sta ce im Argentinac a vec imaju i cu enog Gobelju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA