≫ 

Piksijev raport iz Amerike: "Stižu Divac i Jarić, Den Tana nam je domaćin"

Orlovi će u noći između srede i četvrtka odigrati meč protiv reprezentacije SAD

  • 5

Fudbalska reprezentacija Srbije, sastavljena od igrača iz Superlige, stigla je u Los Anđeles, gde će 26. januara u noći između srede i četvrtka odigrati meč protiv Sjedinjenih Američkih država.

Naš tim je već odradio trening, a selektor Dragan Stojković Piksi želi da igrači ostave što bolji utisak i da ga ubede da i za njih ima mesta u najjačem timu.

- Utakmica jeste prijateljska, ali daleko od toga da je beznačajna. Važna je iz puno razloga. Kao prvo, da pokažemo dobar fudbal. Kao drugo, da pokušamo da pobedimo. I kao treće, da ostavimo što bolji utisak u zemlji koja će 2026.godine biti domaćin Svetskog prvenstva na kojem i Srbija želi da učestvuje. Momci su već na prvom treningu pokazali da su prebrodili džet-leg, delovali su sveže i motivisano, nema razloga da tako ne bude i u četvrtak. Uvek je prelepo nositi dres svoje zemlje, u ekipi vlada odlična atmosfera i imam samo reči hvale za njihovo ponašanje i odnos prema obavezama. Uostalom, tu su da me ubede da za njih ima mesta i u onome najjačem timu uoči kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Piksi je rekao da se čuo sa našim legendarnim košarkašem Vlade Divcem i da je dolazak najavio Marko Jarić, a da je u ulozi domaćina našem timu Dobrivoje Tanasijević - Den Tana.

- Dobrivoje Tanasijević je već stigao u naš hotel, on je ovde praktično u ulozi domaćina i jedva čeka utakmicu u četvrtak. Čuo sam se i sa Vlade Divcem, doći će da isprati naš zvanični trening, već je rezervisao mesto na stadionu Los Anđelesa, a dolazak je najavio i Marko Jarić. Trudićemo se da ih obradujemo pozitivnim rezultatom – kaže Stojković, kome je dolazak u Los Anđeles evocirao uspomene od pre skoro 40 godina, kada je sa reprezentacijom Jugoslavije u ovom gradu osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama.

- Predivan događaj i predivna uspomena. Pobedili smo Italiju u meču za treće mesto i osvojili olimpijsko odličje. Ceo taj turnir bio je svojevrsni spektakl, uživao sam družeći se sa atletskim i bokserskim šampionima, sa najvećim zvezdama svetskog sporta u to vreme. Olimpijske igre imaju taj specifičan duh, naročito kada dogurati do završnice takmičenja i uđete u borbu za medalje. Jako sam srećan i ponosan što sam bio te slavne generacije jugoslovenskog fudbala i dešavanja iz Los Anđelesa su mi zauvek ostala urezana u pamćenje - zaključio je Piksi.

Video: Stojković: Prijateljska utakmica sa SAD, šansa da igrači superlige pokažu kvalitet za reprezentaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Reality

    24. januar 2023 | 13:30

    Vidim da mu idu dobro druzenja !!!

  • Nes

    24. januar 2023 | 13:29

    Vi ste pokazali šta znate ili bolje šta neznate u Kataru. Da imaš morala podneo bi ostavku i ti i tvoji izabranici.

  • igor

    24. januar 2023 | 16:15

    Jel otisao senilni Bjekovic tamo ili jos broji 350000€ sto uze ali ne znam zasto.E moja Srbijo nikad se resiti ovih tudjmanovaca.Hvala na objavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA