Čukarički vodio, pa porazom završio pripreme u Turskoj

Uz nadu da će na proleće biti bolje u Superligi nego tokom kontrolnih mečeva u Turskoj, fudbaleri Čukaričkog porazom protiv CSKA 1948 završili su zimske pripreme - 1:2 (1:0).

  • 0
FK Čukarički Foto: Telegraf

Barem što se tiče utakmica, s obzirom na to da je duel sa LASK-om u četvrtak otkazan, dok će Brđani u petak ujutru napustiti Belek i krenuti put Beograda.

Ono što je novina kada je u pitanju izgled Čuke u Turskoj jeste to da je duel sa Bugarima prvi na kom su sačuvali mrežu u prvom poluvremenu.

Legija im je dala tri (3:2), Karabag jedan (1:0), a potom i Maribor dva (2:1). S druge strane, ostaće upisano da su Brđani na svakom meču poraženi Kao i da su protiv CSKA napokon bio tim koji je poveo i nije morao odmah da juri rezultat.

A poveli su preko Samuela Ovusua u finišu prvog dela, kada je u 41. minutu na individualan kvalitet - udarcem sa distance u suprotan ugao - zatresao mrežu. Prethodno je golman Nemanja Belić u 15. i 19. minutu sačuvao Brđane i možemo slobodno da kažemo da je najzaslužniji za taj pozitivan rezultat na pauzi.

Prvi put je ušao u šut jednom bugarskom igraču, nakon što je odbrana reagovala smušeno, dok je potom vrhovima prstiju izbacio loptu u korner posle šuta Serdjuka sa distance. Čuka je imala prvu i poslednju dobru priliku u prvom delu. Adžić je pokušao u 14. minutu kada je tukao iznad prečke, da bi Badamosijev prodor po levoj strani u 44. zaustavio Naumov.

Brđani nisu mogli da zamisle gori start drugog dela, jer su već u 49. primili gol. Greška odbrane u postavljanju kornera i Čočev je neometano sa nekih 5-6 metara glavom prevario Belića. Mogao je trećeplasirani tim bugarskeige u potpunosti da preokrene u 56. minutu, pošto je jedan od igrača CSKA 1948 šutirao tik iznad stative.

Sredina drugog poluvremena tradicionalno je donela nekoliko izmena na obe strane, a ono što je bitno kada je u pitanju srpski tim jeste to da su se na terenu našli Spasojević, Igor Miladinović i Tomović, dok su na klupu otišli Ivanović, Kovač i Badamosi.

Izmenio je Kerkez u međuvremenu skoro celu prvu postavu, a kada je u pitanju igra i tim trenucima jedino vredno pomena jeste šansa za Tomovića u 69. minutu i dobar udarac Sisoka sa distance 10 minuta kasnije.

I kada su svi očekivali kraj utakmice, CSKA 1948 je stigao do pobedonosnog gola u 87. minutu. Jedna naizgled beznačajna situacija pretvorila su u šansu rivala, a posle odbrane Belića prvi put lopta se odbila do Koleva kom nije bilo teško da je ubaci u mrežu. Ako žele Evropu, a jasna je namera Brđana po tom pitanju, moraće to mnogo bolje da izgleda na prolećnoj premijeri protiv Spartaka, ujedno i u nastavku sezone.

Kako sam tim, tako i pojedini iskusniji igrači.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA