Zvezdin biser među stativama za Telegraf: "Velika je stvar raditi sa Borjanom, ukazano mi je poverenje"

Iako ima svega 16 godina, pokazao je da je spreman za sve izazove, a na meču crveno-belih protiv Dinama iz Tbilisija, imao je priliku da stane među stative i oseti čari prvog tima. On je ekskluzivno u razgovoru za Telegraf, otkrio da je svestan očekivanja, ali i šta mu je to olakšalo ove pripreme.

  • 13
Jovan Miladinović Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde borave u Turskoj, gde pune baterije i “bruse” formu za prolećni deo sezone, a među njima je i talentovani čuvar mreže, izdanak Zvezdine fabrike talenata, mladi Jovan Miladinović.

Iako ima svega 16 godina, pokazao je da je spreman za sve izazove, a na meču crveno-belih protiv Dinama iz Tbilisija, imao je priliku da stane među stative i oseti čari prvog tima. On je ekskluzivno u razgovoru za Telegraf, otkrio da je svestan očekivanja, ali i šta mu je to olakšalo ove pripreme.

- Ukazano mi je veliko poverenje, svestan sam da sam izuzetno mlad i veliku zahvalnost dugujem šefu stručnog štaba Milošu Milojeviću koji mi je omogućio da stanem na gol sa 16 godina. Drugi put sam na pripremama kao prvotimac Crvene zvezde, iskustvo koje sam stekao pre šest meseci mi je značajno olakšalo ove zimske pripreme. Znao sam šta se očekuje od mene i da moram budem maksimalno posvećen. Sada kada sam debitovao motivacija za radom je još veća kao i želja da u takmičarskoj utakmici budem čuvar Zvezdine mreže - počeo je Miladinović.

Jovan Miladinović Foto: FK Crvena zvezda

Iako vrlo mlad, rođeni Kraljevčanin se drugi put našao na pripremama sa seniorskom selekcijom, s obzirom da je prethodno, sa ekipom putovao i na petnje pripreme minule godine.

- Već sam pomenuo da su letnje pripreme bile veliko iskustvo za mene. Osetio sam značajnu razliku između seniorskog i omladinskog fudbala, radio sa profesionalcima. Kada se mladom golmanu ukaže takva prilika u klubu kao što je Crvena zvezda mora maksimalno da je iskoristi. Verujem da sam na pravom putu.

Postao je Miladinović prvi igrač iz generacije momaka rođenih 2007. godine, koji je imao priliku da zaigra za prvi tim. Kako sam kaže, ne oseća pritisak, ali je svestan očekivanja.

- Ne osećam pritisak, ali sam svestan da upravo zbog toga moram da opravdam poverenje i očekivanja kako trenera golmana Dušana Gašića, tako i šefa stručnog štaba. Trenutno sam najmlađi igrač u ekipi, cenim svaku reč i sugestiju ljudi oko mene.

Jovan Miladinović Foto: FK Crvena zvezda

Ima Miladinović jaku konkurenciju za mesto među stativama, s obirom na to da su tu starije kolege - Milan Borjan, Zoran Popović i Nikola Vasiljević.

- Sama činjenica da radim sa golmanima kao što su Borjan, Popović i Vasiljević je velika stvar za mene. Svakodnevno razgovaramo, trudim se da iskoristim svaki sekund koji provedem sa njima na terenu, kako bih unapredio svoje sposobnosti.

Tokom jesenjeg dela sezone, talentovani golman je bio neizostavni deo omladinske selekcije crveno-belih, a kako je istakao, najveća razlika u odnosu na prvi tim je fizička sprema fudbalera.

- Igrači su fizički spremniji u prvom timu, što je i normalna stvar. Što se tiče samog rada posvećenost je prisutna u obe ekipe, ali je sve na ozbiljnijem nivou u prvom timu.

Blistao je Miladinović u Ligi šampiona za mlade, gde je predvodio crveno-bele u mečevima protiv kiparske Omonije i holandskog AZ Alkmara.

- Liga šampiona za mlade je pravo blago za fudbalere koji se još uvek razvijaju. Nemamo tako često priliku da igramo sa evropskim ekipama. Utakmice u tom takmičenju izvlače iz svakog igrača ono najbolje, dodatni motiv je prisutan, sve je na ozbiljnijem nivou. Siguran sam da su me dueli u Ligi šampiona za mlade očvrsli i da su pravi uvod za seniorski fudbal.

Jovan Miladinović Foto: FK Crvena zvezda

Imao je priliku momak rođen 2007. godine priliku da radi prvo pod komandom nekadašnjeg Zvezdinog fudbalera, Dejana Stankovića, a sada i kod Miloša Milojevića, a kako ističe, svaki trener je “priča za sebe”.

- Svaki trener donese nešto novo, kao što sam već i pomenuo prošao sam pripreme sa prvim timom, ali sam zatim polusezonu proveo u omladincima Crvene zvezde. Velika mi je čast što sam imao priliku da sarađujem sa Zvezdinom legendom i sjajnim trenerom Dejanom Stankovićem. Uvek je imao strpljenja i vremena da razgovara sa mlađim igračima, kao i da udeli savete, koji su od neprocenjivog značaja. Ista situacije je i sada kada srađujem sa šefom stručnog štaba Milošem Milojevićem koji je izuzetan stručnjak, siguran sam da će se zvezdaši tek upoznati sa njegovom fudbalskom filozofijom u narednom periodu.

Saigrači su ga odlično prihvatili u prvom timu, a kako je otkrio, atmosfera je najveća snaga ovog tima.

- Velika snaga ovog Zvezdinog tima je zajedništvo i dobra atmosfera. Od prvog dana su me sjajno prihvatili i jasno mi stavili do znanja da su tu za sve što mi treba. Naravno kao što to je to i običaj, najviše se družimo mi mlađi igrači.

Jovan Miladinović i Gelor Kanga Foto: FK Crvena zvezda

Kao i svaki izdanak Zvezdine škole fudbala, i Jovan ima želju da zaigra za crveno-bele u takmičarakoj utakmici.

- Debitovao sam na prijateljskoj utakmici, sledeći korak je naravno da stanem među stative na takmičarskom meču. Cenim svaki trenutak u Zvezdi, a želje su naravno da budem prvi golman voljenog kluba, branim na utakmici protiv večitog rivala, kao i u Ligi šampiona - zaključio je Miladinović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istok

    25. januar 2023 | 22:03

    Mislim da u tim godinama je prava kombinacija da ti jedan trening drzi Borjan a drugi da ti pokazuje teta Sneza.

  • Miloš

    25. januar 2023 | 21:14

    Ako je trenerova ideja da ti budeš na golu, to mu je najbolji potez od kako je došao u Zvezdu.

  • THY

    25. januar 2023 | 20:08

    Da budes i upola dobar kao borjan i bices klasa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA