Barselona rutinskom pobedom izborila plasman u polufinale Kupa Kralja: Sosijedad završio meč sa igračem manje

Imali su i gosti svoju priliku, u 30. minutu, ali je Pablo Marin pogodio prečku iz obećavajuće šanse.

  • 0
Barselona - Real Sosijedad Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Barselone plasirali su se u polufinale Kupa Kralja, pobedom nad ekipom Real Sosijedada rezultatom 1:0.

Barselona je mnogo bolje otvorila utakmicu, što je mogla da kruniše već u 11. minutu, kada je Levandovski šutirao, ali je lopta pogodila De Jonga, koji je bio u nedozvoljenoj poziciji, te pogodak nije priznat.

Pritisak domaćeg tima se nastavio, pa je šest minuta kasnije zapretio i Osman Dembele, ali je njegov šut sa ivice kaznenog prostora završio tik pored stative. Tri minuta kasnije, ponovo se u odličnoj prilici našao De Jong. Centrirao je Dembele, a holandski fudbaler je u padu šutirao, međutim, samo pored gola.

Imali su i gosti svoju priliku, u 30. minutu, ali je Pablo Marin pogodio prečku iz obećavajuće šanse. U nastavku je Brais Mendez zaradio direktan crveni karton, nakon nesmotrenog starta nad Busketsom, te je Sosijedad u nastavku igrao sa 10 igrača.

U nastavku je Barselona nastavila da pritiska, što se isplatilo u 52. minutu. Osman Dembele je primio loptu na desnoj ivici kaznenog prostora i ušao ka petercu, i snažno "pucao" u prvi ugao, a čuvar mreže gostiju je samo skrenuo loptu u svoju mrežu.U nastavku su domaći imali potpunu inicijativu, i u nekoliko navrata zapretili, ali se rezultat nije menjao.

Na kraju je Barsa mirno privela utakmicu kraju i izborila plasman u polufinale Kupa Kralja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA