≫ 

Nekadašnji Zvezdin vunderkind potpisao za Laktaše: Bio viđen za najveću scenu, sad klizi ka amaterizmu

Filip Janković je i dalje najmlađi debitant u istoriji Zvezde, ali je posle tog bljeska pao u zaborav i profesionalno krenuo nizbrdo

  • 14
Filip Jankovic

Foto: Facebook/FK Laktaši, MN Press

Pre malo više od decenije, beše to 2011. godina, navijači Zvezde dočekali su debi momka za kojeg je u to vreme važila procena da će napraviti veliku karijeru. Danas, Filip Janković, taj plavi zvrk, u svojoj 28. godini daleko je od sjaja najvećih pozornica, danas se obavezao na vernost prvoligašu iz Republike Srpske, ekipi Laktaša.

On je i dalje najmlađi je debitant u jednoj evropskoj utakmici u istoriji Crvene zvezde, kod Roberta Prosinečkog debitovao je sa 16 godina, šest meseci i 18 dana.

Kako je išla Filipova karijera poslednjih godina njegov potpis za FK Laktaše i nije tako neočekivan korak.

Od Zvezde, preko Parme, gde kao 18-godišnjak nije uspeo da se izbori za mesto u ekipi, preko Katanje i još jednog italijanskog kluba Kolekija - Filipova karijera išla je konstantno silaznom putanjom. Survala se.

Posle Italije probao je u Sloveniji, tamo je bio član Domžala i Radomlja, pre nego što je prešao u Španiju u redove Ekstremadure i Kordobe. Nakon neuspelih epizoda na Pirinejima, vratio se u Sloveniju i prvo obukao dres Triglava, a potom Ilirije.

Prethodnih šest meseci proveo u crnogorskom drugoligašu Podgorici.

Stefan Janković

Foto: MN Press

Sada je pred njim novi izazov - klub koji se takmiči u prvoj ligi Republike Srpske.

- Juče sam imao priliku da razgovaram sa trenerom i direktorom kluba, sve smo se dogovorili i jako sam zadovoljan kako sam dočekan u Laktašima. Toplina, lepe reči... Mogu reći najbolje, ja sam oduševljen dočekom. Hvala, nadam se da ću uspeti pomoći klubu da ostvari svoje ciljeve -  rekao je Janković, kojem će Laktaši biti 12. klub u profesionalnoj karijeri.

Laktaši su trenutno u vrhu tabele Prve lige Republike Srpske, biju važnu bitku za plasman u Premijer ligu BiH, kao i za titulu u Kupu Republike Srpske..

- Trener mi je izneo očekivanja, kao i sve što je urađeno u prethodnih godinu dana, godinu i po dana. Mislim da mogu da pomognem klubu. Mislim da imam dovoljno iskustva da pomognem momcima, sebi i pre svega, klubu. Posle ovakvih reči osećam se dužnim sa te strane - rekao je Janković tokom promocije u novom klubu.

Dodao je da u prošlosti nije puno pratio domaći fudbal.

- Imam mnogo prijatelja koji igraju u Bosni i Hercegovini, naravno najviše u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Ranije nisam toliko pratio balkanski fudbal, osim Srpske lige, ali u poslednje dve godine sam prilično upoznat sa dešavanjima, tako da mogu reći da znam dosta o fudbalu u Bosni i Hercegovini - dodao je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naj

    26. januar 2023 | 14:35

    Neka se zahvali mami za uspesnu karijeru.

  • Ахахаххах

    26. januar 2023 | 15:38

    Чувала ме мама за велике ствари 😆

  • Oki

    26. januar 2023 | 18:47

    Mama htela odmah da uzme velike pare pa što pre iz zvezde u inostranstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA