≫ 

Prvi poraz Partizana na pripremama u Turskoj: Horsens preko Sigurdarsona kaznio crno-bele

Jedini gol na meču postignut na početku drugog dela posle kiksa u odbrani tima iz Humske

  • 0
FK Partizan - FK Universitatea

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

Posle serije remija i jedne pobede nad Ahmatom, Partizan je doživeo prvi poraz na pripremama u Turskoj. Crno-beli su kapitulirali u pretposlednjem meču u Beleku i to minimalcem -1:0 protiv Horsensa, a jedni

gol za danski tim postigao je Aron Sigurdarson u 54, minutu utakmice.

Nije mnogo dobrog fudbala moglo da se vidi u proveri Partizana sa Horsensom, jer se skandinavski timovi mahom oslanjaju na snagu, manje na samu igru, ali su i u takvoj konstalaciji snaga crno-beli u prvih 45 minuta bili bolja ekipa od Danaca.

Istina, bilo je im je potrebno malo vremena da se adaptiraju na rivala, u kombinovanom sastavu koji je Gordan Petrić i ovoga puta poslao na teren, no, kako je vreme odmicalo tim iz Humske je iz ravnopravnog položaja došao u poziciju da diktira tempo na meču i bude opasniji pred golom golmana Brolina.

Rekosmo već počelo je odmeravanjem snaga u kome je prvo zapretio Musonda posle prekida već na samom početku utakmice, ali je uzvratio Petrićev tim preko Lutovca, možda i najraspoloženijeg igrača crno-belih u prvom poluvremenu. Njegov poluvolej iz osmog minuta Brolin je jedva odbranio, no, već u sledećem napadu je uzvratio Horsens udarcem naturalizovanog Danca Santosa, koji je okrznuo prečku.

Morali su crno-beli dobro da se oznoje protiv fizički snažnih igrača Horsensa, da se pomuče u svakom duelu, trku, jer rival naposto nije odustajao, međutim, kako je vreme odmicalo tako je i Partizan sve češće pretio i nalazio načine da se "provuče" kroz gustu formaciju protivnika.

FK Partizan - FK Austrija Beč

Foto: partizan.rs/Miroslav Todorović

U nekoliko navrata Menig i Lutovac su tranzicijom napravili probleme odbrani Horsensa i gotovo po pravilu iz tih iznuđenih prekršaja je Partizan dolazio do povoljnih situacija. Na isteku pola časa igre je, posle bega i prekršaja nad Menigom, odlično šutirao Danilo Pantić (golman odbranio), a posle kornera je pokušao i Lutovac.

Nekoliko minuta kasnije Partizan je bio i najbliži golu, pošto je tečno odigrao akciju sa svoje polovine, koju je nastavio Traore pasom na desni bok ka Lutovcu, usledila je povratna lopta i veoma dobar udarac Pantića, sve školski, ali je Brolin i ovoga puta bio spreman. Odmah u nastavku, posle kornera crno-belih, Lutovac je "uhvatio" volej koji bi sigurno završio u mreži da jedan od igrača Horsensa nije postavio blok

u poslednjem momentu i spasao svoj tim.

Horsens u nastavku bolji, konkretniji, agresivniji tim na terenu, kao da je Partizan u drugo poluvreme ušao sa manje energije, grešeći u osnovama, postavljanju, pasu... Malo je nedostajalo da crno-beli kapituliraju samo što je počeo drugi deo meča posle kiksa Filipovića na desnom boku, koji je sjajnom odbranom "ponišio" golman Stevanović u situaciji jedan na jedan, a ubrzo je i Santos pripremio zicer

Busu koji je promašio gol sa sedam, osam metara, iako usamljen.

Pokušao je Partizan da uzvrati preko Meniga, no, sve je to bilo na mahove, kratkog daha, da bi u 54. minutu Horsens poveo. Svemu je prethodila greška u proceni Uroševića, koju je iskoristio Aron Sigurdarson i matirao nemoćnog Stevanovića.

Ubrzo je Petrić počeo sa promenama, na teren je poslao mlađe momke, Stjepanovića i Vlahovića, nešto kasnije Jojića i Jevremovića, ali nije to previše uticalo na dešavanja na terenu, Danci su i dalje bili konkretniji, više na lopti i opasniji na polovini crno-belih, koji su se mučili u organizaciji igre, pronalaženju prostora da uopšte dođu u poziciju da ugroze rivala. Istina, imao je Partizan nekoliko polukontri, od kojih su neke obećavale, ali su se po pravilu završavale ili lošim izborom rešenja ili slabim udarcem sa distance.

Jedino je Ljubomir Fejsa sa 20-tak metara, u 72. minutu, dobro namučio čuvara mreže Horsensa, dok svi ostali šutevi naprosto nisu bili prava pretnja. Sa druge strane, Danci su takođe imali neke zanimljive akcije i pokušaje pred golom Stevanovića, ali se ni oni nisu najbolje snalazili u poslednjoj trećini terena, pa je na snazi ostao minimalac izboren na početku drugog poluvremena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA