≫ 

Zvezda pobedom stavila tačku na pripreme: Crveno-beli se namučili, ali ipak došli do pete pobede u Turskoj

Crveno-beli su tako upisali i petu pobedu na pripremama u Turskoj, a prvi protivnik u prolećnom delu sezone, biće ekipa Vojvodine.

  • 8

Fudbaleri Crvene zvezde i savladali su ekipu Austrije Lustenau rezultatom 3:2, i tako pobedom stavili tačku na pripreme u Turskoj.

Uvodnih 20 minuta meča prošli su dosta mirno, a prva je zapretila Zvezda, u 21. minutu. Ibrahim Mustafa je želeo da proigra Kataija loptom u prostor, ali je pas bio nešto brži, te Zvezdina "desetka" nije mogla do lopte.

Ipak, prva do prednosti je stigla ekipa Austrije u 26. minutu, kada je Dijabi oboren od strane Viga u kaznenom prostoru, a glavni arbitar je pokazao na belu tačku. Upravo Dijabi, nad kim je i načinjen jedanaesterac, bio je precizan, poslavši loptu u jednu, a Vasiljevića u drugu stranu.

Svega dva minuta kasnije, mogla je Zvezda da izjednači, kada je Pankov sjajno "kroz odbranu" poslao pas za Kataija, koji u situaciji "jedan na jedan" nije uspeo da savlada Helaca. Mogao je i Prucev u nastavku da pogodi, kada je posle solo prodora gađao dalji ugao, ali nije bio dovoljno precizan.

FK Crvena zvezda - FK  Ludogorec Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

Crveno-beli su bili blizu izjednačenja i u 35. minutu, kada je Nikolić dobro šutirao, ali je sa Dos Santos izbacio loptu sa gol linije, te su crveno-beli dobili "samo" korner. Ipak, pet minuta kasnije, pritisak Zvezdinih fudbalera se konačno isplatio. Prucev je iskoristio grešku protivničke odbrane i uposlio Kingsa Kangvu, koji je u situaciji "jedan na jedan" uspeo da pogodi.

Već u drugom minutu drugog poluvremena, crveno-beli su došli do kompletnog preokreta. Kanga je sjajno centrirao sa desnog boka, a najviši u kaznenom prostoru bio je talentovani Stefan Leković, koji je pogodio glavom, i tako upisao prvi pogodak u crveno-belom dresu.

Sjajno se snašao i Prucev tri minuta kasnije, kada je driblingom "izbacio" dva protivnička fudbalera, ali je njegov udarac na kraju izblokiran. Ipak, uspela je Austrija ponovo da "šokira" crveno-bele u 53. minutu, posle dobre kontre, kada je pogodio Genuš. Pretili su fudbaleri austrijskog tima i šest minuta kasnije, ali je stativa bila na strani crveno-belih.

Ipak, izabranici Miloša Milojevića su na kraju uspeli da dođu do pobede. Mijatović je sjajno uposlio Stefana Mitrovića, koji je ušao u kazneni prostor i sa desne strane iskosa, praktično "zakucao" loptu u mrežu.

Crveno-beli su tako upisali i petu pobedu na pripremama u Turskoj, a prvi protivnik u prolećnom delu sezone, biće ekipa Vojvodine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeka

    27. januar 2023 | 10:57

    Kukala nam majka sa ovim trenerom a i odbranom

  • Zak

    27. januar 2023 | 11:29

    Odlicni su u tandemu Mitrovic i Mijatovic 👏🏻

  • Dane

    27. januar 2023 | 11:28

    Odlicno je sto se prijateljske igraju na golove, to i jeste poenta. I prosla sa Bugarima i sad ova super, ovde rezultat nije bitan vec uigravanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA