Tadić golom odgovorio na kritike: Ajaks se pobedom vratio u trku za titulu

Tim iz Amsterdama je tako iskoristio kiks Fejenorda, koji je remizirao sa ekipom Tventea rezultatom 1:1, i ponovo se vratio u trku za titulu.

  • 1
Dušan Tadić, FK Ajaks Foto: ANP / ddp USA / Profimedia

Fudbaleri Ajaksa savladali su na gostujućem terenu ekipu Ekselsiora sa 4:1, u okviru 19. kola holandskog šampionata.

Tim iz Amsterdama je tako iskoristio kiks Fejenorda, koji je remizirao sa ekipom Tventea rezultatom 1:1, i ponovo se vratio u trku za titulu.

Dušan Tadić je na pravi način odgovorio na kritike koje je dobio prethodnih dana, te je pogotkom predvodio svoj tim do vrlo bitne pobede. Igrao se 15. minut, kada je glavni arbitar pokazao na belu tačku, a Tadić je preciznim udarcem u desne rašlje doveo Ajaks do prednosti.

Dušan Tadić Ajaks Ajax Foto: Profimedia/Gerrit van Keulen/AFP

Izjednačili su domaći u 36. minutu, kada je dobro skočio el Jakubi, ali je Ajaks uspeo ponovo da povede u samom finišu prvog poluvremena, preko Klasena, koji je primio loptu u kaznenom prostoru i pogodio uz levu stativu.

U drugom poluvremenu, sudbinu domaćih zapečatili su Mohamed Kudus i Devin Renš, čime je postavljen konačan rezultat. Ajaks je ovom pobedom došao do 37. osvojenog boda, i zauzima četvrtu poziciju, sa samo pet bodova manje od prvoplasiranog Fejenorda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA