≫ 

Napoli krupnim koracima gazi ka Skudetu: Golčina Osimena, mat Simeonea, pala je i Roma

Napolitanci su tako napravili još jedan krupan korak ka Skudetu, i nalaze se na prvoj poziciji sa 13 bodova više u odnosu na drugoplasirani Inter.

  • 4
Napoli - Roma Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Napolija savladali su ekipu Rome na domaćem terenu rezultatom 2:1, u okviru 20. kola italijanske Serije A.

Napolitanci su tako napravili još jedan krupan korak ka Skudetu, i nalaze se na prvoj poziciji sa 13 bodova više u odnosu na drugoplasirani Inter.

Od prvog minuta, Napoli je krenuo da pritiska defanzivnu liniju Rome, koja je mogla da kapitulira već u petom minutu. Kviča Kvaračkelija je sjajnim solo prodorom došao do ivice kaznenog prostora, namestio se i snažno opalio u donji levi ugao, ali je Rui Patrisio odlično reagovao, iako su navijači već videli loptu u mreži.

Njegov pokušaj kao da je probudio gostujuće fudbalere, koji su pokušali da preuzmu inicijativu, ali je ubrzo usledio hladan tuš za izabranike Žozea Murinja. Igrao se 17. minut, kada je Viktor Osimen doneo prednost Napolitancima.

Kao što to obično i biva ove sezone, i ovog puta je učestvovao Kvaračkelija, koji je asistirao, a Osimen je na fenomenalan način primio loptu i volej udarcem "ispalio projektil" u bliži ugao, pored nemoćnog golmana gostiju.

U nastavku se igralo nešto tvrđe i agresivnije, ali je pred sam odlazak na pauzu upravo Osimen ponovo mogao da pogodi, kada je sjajno skočio u šesnaestercu, ali je šutirao tik iznad prečke. U nadoknadi vremena, mogla je i Roma do izjednačenja, kada je Spinacola primio loptu na ivici kaznenog prosotra i snažno šutirao, ali je Meret odlično intervenisao.

Nešto mirnija igra viđena je od starta drugog poluvremena, a prvo veliko uzbuđenje viđeno je u 63. minutu. Rodžer Ibanjez je bio u kaznenom prostoru, i odlično je šutirao posle dodavanja, ali je jedan od defanzivaca Napolija izblokirao njegov šut.

Samo minut kasnije, zapretio je Lozano na drugoj strani. Nakon sjajne kontre, Lozano je došao do ivice šesnaesterca i snažno "pucao" pod prečku, ali je Patrisio još jednom refleksno reagovao i sprečio da lopta završi u mreži.

Ubrzo nakon toga, usledila je i kazna. Igrao se 75. minut, kada je Zalevski odlično centrirao na drugu stativu, gde je utrčao Stefan El Šaravi i pogodio u bliži ugao. Ipak, Napoli je dodao gas u nastavku, i ubrzo došao ponovo do prednosti.

Zjelinski je poslao pas do Đovanija Simeonea, koji se maestralno okrenuo u kaznenom prostoru, i preciznim udarcem levom nogom poslao loptu u same rašlje, za veliku radost Napolitanaca.

Napoli je ovim trijumfom ponovo pobegao na 13 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Inter. U narednom kolu, Napoli će gostovati Speciji. Roma zauzima šestu poziciju, sa 37 osvojenih bodova, bodom manje od Atalante, Milana i Lacija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Javok

    29. januar 2023 | 22:52

    Uzas... Gledam i ne verujem. Propala Roma samo tako, svima neka im oduzmu od plate i daju navijacima koji iz svog dzepa daju pare za te glupane

  • 10

    29. januar 2023 | 23:14

    Dve godine od kada stadion nosi ime Dijego Maradona...Živ je Dijego umro nije

  • Igro

    29. januar 2023 | 22:51

    Jako je Napoli krenuo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA