≫ 

Saznajemo! Partizan doveo pojačanje iz Kolumbije! Stiže bivši igrač Sao Paula

Defanzivni vezista će narednih godinu dana biti na pozajmici u Humskoj

  • 21
Andres Kolorado, Sao Paulo Foto: AGIF / ddp USA / Profimedia

Kuva u završnici zimskog prelaznog roka. Partizan je doveo pojačanje na poziciji zadnjeg veznog, a kako saznaje Telegraf u pitanju je Kolumbijac Andres Kolorado.

On dolazi na pozajmicu od godinu dana uz mogućnost otkupa za 800.000 evra, uz 10 odsto od naredne prodaje.

Odigrao je i jednu utakmicu za reprezentaciju Kolumbije i tada je postigao gol.

Formalnosti u vezi sa ugovorom Andreasa Kolorado, Partizana i njegovog kluba Kortulue su rešeni, pa će vezista u Beograd stići u sredu, kako bi obavio lekarske preglede i stavio se na raspolaganje treneru Gordanu Petriću.

Delovalo je da Partizan neće biti aktivan u zimskom prelaznom roku, jer su neke mete crno-belih sa početka “pijace”, poput Doleva Hazize ili Gojka Cimirota, u komplikovanim odnosima sa sopstvenim klubovima, ali je onda iskrsla, ali je potom “iskrsao” Anderas Kolorado i crno-beli su rešili da reaguju, iako je pozicija zadnjeg veznog prilično dobro popunjena.

Istina, još pre početka prelaznog roka u Humskoj je provejevalo mišljenje da bi tim trebalo pojačati na poziciji štopera, zadnjeg veznog i krilnog napadača, no, samo pod uslovom da se radi o igračima koji prave razliku, kako je to u nekoliko navrata i sam trener Gordan Petrić napomenuo,

Od plana se zakratko odustalo, jer je sitaucija u zimskom prelaznom roku uvek komplikovanija, a uz to su crno-beli nameravali da pomenute pozicije rasterete prodajama igrača iz aktuelnog kadra što se nije dogodilo.

Andres Kolorado Foto: Youtube / Printscreen

Ipak, čekajući Cimirota, koga se i sam Petrić “odrekao” pred početak priprema zbog, kako je tada rekao, pomalo neprofesionalnog odnosa, pokrenulo je novu potragu, pa se došlo do Andreasa Kolorado, igrača za koga je procenjeno da bi mogao biti pojačanje.

Radi se o izuzetno snažnom fudbaleru, koji pokriva poziciju zadnjeg veznog, a pored fizičke dominacije i agresivnosti u igri, veoma je veoma je vešt sa loptom, služi se podjednako dobro sa obe noge i ima odčičan udarac sa distance.

Partizan se ipak “ogradio” od momentalne kupovine, jer Kolorado do sada nije igrao u Evropi, ovo će mu biti prvo iskustvo na Starom kontinentu, pa su crno-beli predložili pozajmicu sa otkupom koja je oročena do sledeće zime, te će imati mogućnost da igrača vide na delu u narednom periodu i odluče da li će aktivirati otkupnu klauzulu.

Kolorado je ponikao je u kolumbijskoj Kortului, odakle je išao na pozajmicu u Deportivo iz Kalija, gde je igrao tri godine kao pozajmljeni igrač. Potom se oprobao i u Brazilu u slavnom Sao Paulu, gde je igrao takođe godinu dana, a 31. decembra 2022. godine se vratio u matični klub i sada će imati priliku da se dokaže u Humskoj.

Video: Bićemo jači na proleće: Petrić sumirao pripreme Partizana u Humskoj

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograd Srbija

    31. januar 2023 | 11:30

    -Ovo je najveca katastrofa od UO FK Partizan od osnivanja, doveli momka na pozajmicu a pare od sponzora idu u njihovim dzepovima, neka drzava odmah reaguje na ove mafijase od UO koji vode ti ljudi, jer ovde se ne radi o nekom top pojacanju ovde se radi samo eto da dovedu nekog toliko, da zamaze oci navijacima najveca sramota FK Partizan je Milos Vazura i definitivno.

  • Šurda

    31. januar 2023 | 11:15

    Ovo je najbolesan klub za borbu za drugo mesto troše pare bolest

  • Ivica

    31. januar 2023 | 10:39

    Dobro dosao. Partizan se voli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA