≫ 

Saznajemo: Biser Partizana prelazi u Atalantu!

Italijanski klub je odlučio da angažuje mladog fudbalera crno-belih

  • 3
Vanja Vlahović Foto: FK Partizan

Mladi napadač Partizana – Vanja Vlahović (18), nastaviće karijeru, bar privremeno u – Italiji. Kako saznaje Telegraf, Partizan i Atalanta su se dogovorili o šestomesečnoj pozajmici pomenutog fudbalera, sa mogućnošću otkupa i taj posao je realizovan u toku današnjeg dana.

Kako saznajemo, dogovorena je otkupna klauzula od 500.000 evra nakon pozajmice.

Vlahović je prošao kompletne pripreme prvog tima crno-belih ove zime, čiji je deo bio i jesenas, no, nije dobjao minute već je mahom branio boje omladinske selekcije, gde je bio jedan od najboljih strelaca u takmičenju.

To ga je upravo i preporučilo prvom timu, odnosno treneru Gordanu Petriću, koji ga je poveo u Tursku, dao mu određene minute na mečevima, a Vlahović je sve vreme bio na oku i ruskog Ahmata, protiv koga je na kontrolnom meču postigao i pogodak. Ipak, mladi igrač nije želeo da u ovom trenutku karijere ide na tu “stranu sveta”, već je sačekao, imao mogućnost da potpiše i za AEK, a onda su se pojavili Italijani sa dobrom opcijom po njega i crno-bele.

Tako je postignut dogovor o pozajmici, u koji je uvrštena otkupna klauzula za letnji prelazni rok, tokom koga bi Vlahović potpisao višegodišnji ugovor, ukoliko naravno sve strane budu zadovoljne.

Vlahović je dete Partizana, prošao je sve selekcije crno-belih od pionira do prvog tima, kalio se i u filijali Teleoptiku, gde je takođe bio najbolji strelac u jednoj polusezoni, ali nije uspevao da dobije zapaženiju minutažu u seniorima, iako je među vršnjacima dominirao nekoliko godina.

On će u Italiji dobiti šansu da se u prvi mah prilagodi verovatno kroz “Primaveru”, mladi tim Atalante, a potom od leta i u najjačoj selekciji.

Interesantno je i da su Grci pokušali da se ponovo aktiviraju nakon dogovora sa Atalantom, ali je na snazi ostao dogovor sa Italijanima.

Takođe, Vlahović je bio i član reprezentativnih selekcija Srbije.

Video: Tri sjajna gola Partizana protiv Ahmata iz Groznog

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA