Srbin najveći transfer ove zime u Italiji: Klubovi Serije A potrošili najmanje u poslednjih 17 godina!

Klubovi engleske PRemiejr lige potrošili ove zime na transfere više od svih klubova Francuske, Nemačke, Italije i Španije zajedno

  • 0
Ivan ilić Foto: MN Press

Vreme je da se svode računi na transfere igrača u najjačim ligama Evrope za januarski prelazni rok, gde se pokazalo da Englezi kao nikad pre imaju apsolutnu dominaciju u svetu fudbala. Najveći kapital nalazi se u rukama vlasnika klubova Premijer lige koji su zbirno ove zime potrošili 829 miliona evra na pojačanja, od toga je samo Čelsi investirao 320 miliona na nove kadrove.

I ovaj prelazni rok jasno je ukazao na trend koji je uočljiv svih prethodnih godina, a to je sve veći jaz između Premijer lige Engleske i ostatka Evrope.

Primera radi, klubovi Serije A potrošili su ove zime, za današnje standarde mizernih 31 milion evra što je najmanje potrošenog novca klubova za pojačanje u januaru u poslednjih 17 godina.

Zanimljivo je da je najveći domaći transfer ove zime na "Čizmi" bio prelazak srpskog reprezentativca Ivana Ilića iz Verone u Torino za 16 miliona evra. Drugi najveći bio je transfer Nedima Bajramija iz Sasuolo u Empoli za 6 miliona evra. 

Istu sumu novca potrošio je Udineze na Mateusa Martinsa koji je otkupljen od Votforda.

Jedan od najvećih izlaznih transfera iz Italije bio je takođe Srbin, naravno u pitanju je Saša Lukić koji je za deset miliona evra prešao u engleski Fulam.

Englezi su, rekosmo već, liga za sebe kada su u pitanju transferi sa 829 miliona evra potrošenih para za pojačanja.

Svi ostali su daleko i predaleko od Engleza, Francuzi su potrošili 133 miliona evra, Bundesligaši 67 miliona, a klubovi Serije A i Primere samo 31 milion.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA