Real zadržao korak za Barselonom: Madriđanima dva minuta bila dovoljna za pobedu protiv Valensije

Real je tako došao do 45. osvojenog boda u šampionatu, i sada se nalazi na drugom mestu sa pet bodova zaostatka u odnosu na prvoplasiranu Barselonu.

  • 0
Fudbal Španija La Liga Valensija Real Madrid Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Reala iz Madrida savladali su na domaćem terenu ekipu Valensije, rezultatom 2:0, u okviru poslednjeg meča 19. kola La Lige.

Real je dosta dobro otvorio meč, i već u četvrtom minutu moglo je doći do promene rezultata, kada se Asesnsio našao u situaciji "jedan na jedan" i šutirao, ali je Mamardašvili uspeo da odbrani. U sličnoj poziciji bio je i Vinisijus u 28. minutu, ali je golman Valensije ponovo izašao kao bolji iz duela sa igračima kraljevskog kluba.

Sedam minuta kasnije usledili su i problemi za domaći sastav, s obzirom na to da je Anćeloti bio primoran da menja Edera Militaa zbog povrede. Mogli su domaći do prednosti pred sam kraj prvog dela igre, kada je Ridiger pogodio glavom, ali je glavni arbitar posle konsultacije sa VAR sobom poništio pogodak.

Ipak, to nije obeshrabrilo fudbalere u belim dresovima, koji su od starta drugog poluvremena krenuli još direktnije, što je rezultiralo pogotkom u 52. minutu. Asensio se sjajno namestio i "opalio" sa distance uz levu stativu, pored nemoćnog golmana gostiju.

Samo dva minuta bilo je dovoljno fudbalerima Reala da ponovo zatresu mrežu. Vinisijus Junior je posle sjajne solo akcije ušao u kazneni prostor i šutirao u donji desni ugao, dupliravši tako prednost svoje ekipe.

Pretili su u nastavku i Modrić, Benzema i Rodrigo, a u 72. minutu gosti su ostali sa 10. fudbalera na terenu, nakon što je Gabrijel Paulista isključen. Ipak, rezultat se do kraja nije menjao, a Real je tako došao do 45. osvojenog boda u šampionatu, i sada se nalazi na drugom mestu sa pet bodova zaostatka u odnosu na prvoplasiranu Barselonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA