≫ 

Zvezdina deca sad su Partizanova deca: Novi odlazak sa Marakane u Humsku, australijski biser postao crno-beli

Crno-beli će ubuduće brusiti doskorašnje crveno-bele talente

  • 3
zvezda partizan kadeti Foto: MN Press

Večita borba za fudbalski primat u Srbiji koju isključivo i jedino vode Zvezda i Partizan, i nema nikakve naznake da će se po tom pitanju bilo šta promeniti, poslednjih meseci intenzivirana je u borbi za talentovane mlade igrače. U ovom izuzetno bitnom segmentu razvoja svakog kluba, pobedu, zasad, odnosi Partizan.

To pokazuje sama činjenica da je klub iz Humske (Omladinska škola Partizana) samo tokom decembra i januara iz Zvezde dovela čak petoricu perspektivnih fudbalera. U pitanju su zadnji vezni Nikola Jokić (2008), štoper Petar Popadić (2008), centarfor Andrej Marić (2007), štoper Ognjen Vulićević (2007) i poslednji koji je pristigao u "Zemunelo" - australijski supertalenat Vilijam Milvud (14), prenosi Mozzartsport.

U pitanju je momak koji je prošao školu petlića u Zvezdi, i mlađih i starijih, a u Partizanu će biti priključen pionirima.

Mali Milvud je još pre nekoliko godina stigao u Srbiju iz Australije, tamo je već napravio prve korake, trenirao je, i prirodan sled bio je da nastavi istim koracima i u Beogradu. Duže od godinu i po dana bio je član Zvezde, prednjačio je u odnosu na vršnjake i brojni skauti su počeli da se interesuju za njega. Navodno, bio je na meti i Reala i Barselone, ali nije završio u Španiji zbog komplikovanije procedure sa dobijanjem boravišta.

Međutim, nije ostao ni u Zvezdi - pojačao je redove najvećeg rivala.

Crno-beli tome mogu da zahvale nekadašnjem igraču Nenadu Marinkoviću, od pre dve godine skautu kluba iz Humske, koji je, naravno uz roditelje dečaka, najzaslužniji što je Milvud promenio klupske boje i što će nastaviti da se razvija u sredini koja ima dugu tradiciju kvalitetnog rada u omladinskoj školi.

Inače, Vilijamov otac je Australinac, i majka mu je sa najjužnijeg kontineta, a upravo je ona i konekcija sa Srbijom jer vuče korene odavde.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA