≫ 

Torcida će biti besna, Livaja je tragičar: Raspad Hajduka i drugi vezani poraz, Rijeka im gasi snove o tituli

Nije baš jasno šta se dogodilo sa ekipom iz Splita

  • 0
Marko Livaja, Hajduk split Printskrin: Twitter / AboutHnl

Dinamo iz Zagreba je načinio novi kiks u prolećnom delu HNL-a, što je dalo nadu Hajduku da im se ponovo približi, no, ekipa iz Splita je pretrpela novi poraz, drugi uzastopni, ovoga puta je od njih bila bolja Rijeka sa 2:1 na Poljudu, gde je najveći krivac bio Marko Livaja.

Hajduk je doveo novog trenera na zimu, došao je Ivan Leko na mesto šefa struke umesto Karoglana i najavio je novi, napadački orjentisan Hajduk. Međutim, publika iz Splita nije mogla da vidi ni "n" od napadačkog fudbala, videla je samo mučenje.

Posle pobede nad Šibenikom (2:1, posle preokreta), usledio je poraz od Istre (3:0), a sada i poraz od Rijeke, kojim su se i praktično vratili nekoliko koraka unazad od osvajanja titule.

Rijeka je diktirala tmepo igre, napadali su, pritiskali i to se isplatilo u 65. minutu, kada je Prins Ampem postigao gol za 1:0, iako je Sentić pre toga načinio odličnu intervenciju, odbrana je zaspala i ostavila je krilnog igrača Rijeke samog, kome nije bilo teško da pogodi mrežu.

Nije Rijeka tu stala, već štaviše, u 84. minutu je postigla i još jedan gol, Mateo Frigan je ovoga puta iskoristio asistenciju Libera i to je već bilo 2:0, ali se Hajduk nije predao.

Nastavila je da tinja nada Hajduka da može da se povrati, da makar dođe do remija. Igrao se 89. minut susreta, kada su Splićani dobili penal, posle kog je siguran bio Marko Livaja, najbolji igrač Hajduka.

Međutim, tu nije bio kraj. Samo pet minuta kasnije, Hajduk je dobio novi penal! Opet je Livaja stavio loptu na belu tačku, uhvatio je kratki zalet i nešto je loše šutirao, kada ga je pročitao golman Labrović koji je ukrotio taj udarac i tako Rijeki doneo pobedu, a Hajduku najverovatnije odneo snove o tituli.

Standings provided by Sofascore

Video: Gori Split: Torcida slavi 70 godina postojanja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA