≫ 

Navijačka grupa iz Milana osudila Delije i eksces u Italiji: "Besmislen čin, prekršili su ultras kodeks"

Oni su najžustrije osudili ponašanje istaknuvši da su prekršili čast i odanost koja važi u ultras svetu

  • 14
navijači intera Foto: youtube/ Ultras Football Fans

Navijači Crvene zvezde su napravili eksces u navijačkom smislu, pošto su zajedno sa navijačima Napolija napali u Rimu i oduzeli zastave od poznate navijačke grupe Rome, što je izazvalo i buru u italijanskim medijima.

Naime, Delije su bile naoružane, prema navodima italijanskih medija, pa su tako i napale određeni broj navijača Rome. A sve to je došlo i do jedne od najpoznatijih navjiačkih grupa u Italiji, navijačke grupe Intera iz Milana "CN69", koja je najoštrije osudila ponašanje Delija.

Oni su povodom toga izdali saopštenje.

- Ono što se desilo sa akcijom koju je sprovela i uradila navijačka grupa Crvene zvezde iz Srbije u Rimu ne može ostaviti ravnodušnim italijanski ultras svet, a svakako ne ostavlja ravnodušnim ni nas same. Ako je tačno da u našem svetu ne postoje pisana pravila, prema našem mišljenju, rivalstvo mora biti "rešeno" licem u lice, a ne nedostojnim postupcima, čak i ako se sve koordiniše između više ljudi.

Interovi ultrasi kažu da je ovakva akcija Delija van svih navijačkih kodeksa.

- Ova akcija koja je izvedena protiv jedne od najpoznatijih grupa na jugu, i zaseda koja je izvedena na štetu nekolicine, i to igrajući na kartu apsolutnog iznenađenja, bez prilike za direktni okršaj... Mislimo da je ispravno osuditi ovo kretanje (Delija) i njihovo "besmisleno utlras ponašanja", koje može opasno narušiti ravnotežu povezanu s ostalim rivalstvima. Mislimo i da su prekršene vrednosti poput časti i odanosti. Nadamo se da ovaj presedan neće podstaći ponašanje koje, ponavljamo, nema veze sa kulturnim svetom u kojem smo odrasli.

CN69, Curva Nord Printskrin: Instagram / cn69_official

Video: Delije bakljadom obeležile meč sa Vojvodinom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bgd

    5. februar 2023 | 20:35

    Oni su poznati po zasedama oni na ruke nigde nisu smeli to se zna

  • Гоги

    5. februar 2023 | 20:24

    Ко о чему? талијани о кодексимахахаха

  • Ssss

    5. februar 2023 | 20:28

    Sledeci put mejlom najaviti 😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA