≫ 

Pored ovakvih "rosonera" Interu je lako da bude gazda u gradu: Lautaro rešio derbi "Dela Madonina"

Inter je ovom pobedom kako, tako zadržao korak za prvoplasiranim Napolijem koji ima 13 bodova prednosti.

  • 0
Inter - Milan Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Intera savaladali su u derbiju "dela Madonina" ekipu Milana rezultatom 1:0, u okviru 21. kola italijanske Serije A.

Plavo-crni su dosta bolje otvorili utakmicu što su mogli i da krunišu pogotkom već u šestom minutu. Lautaro Martinez je primio tačno dodavanje u kaznenom prostoru i u situaciji "jedan na jedan" odlučio da šutirao u levu  stranu gola, ali je Tatarušanu odličnom refleksnom intervencijom uspeo da odbrani i spreči da lopta završi u mreži.

U nastavku je pretio i Čalhanoglu, kada je sa distance snažno šutirao, ali je lopta završila iznad prečke. Novo uzbuđenje viđeno je u 14. minutu, kada je Inter tražio jednaesterac, posle gužve u kaznenom prostoru, ali je glavni arbitar pustio da se igra dalje.

Dosta ozbiljnije je delovao Inter, što je i dokazano u 34. minutu, a ponovo se u centru pažnje našao Lautaro Martinez. Čalhanoglu je odlično centrirao, a najbolje se pred golom snašao upravo argentinski napadač, koji je glavom poslao loptu u bliži ugao, za veliko oduševljenje "domaćih".

Inter - Milan Foto: Tanjug/AP

To je ujedno bilo i poslednje uzbuđenje u prvih 45 minuta igre.

Od starta drugog poluvremena je viđena nešto mirnija igra, a Inter je i nakon pauze više držao loptu u svom posedu, kontrolišući tako dešavanja na travnatoj podlozi.

Viđeno je i nekoliko grubljih startova, pa je glavni arbitar bio prinuđen da "podeli" nekoliko kartona, kako bi se strasti smirile. Pokušavali su fudbaleri Milana svim silama da "probiju" defanzivnu liniju Intera, koja je zaista delovala i više nego koncentrisano.

Jedan od boljih pokušaja igrača Milana viđen je u 75. minutu, kada je Brahim Dijaz izborio poziciju na ivici kaznenog prostora, i šutirao desnom u bliži ugao, međutim, lopta je završila u Onaninim rukama.

Svega minut kasnije, veliku priliku je upropastio Olivije Žiru, kada je Leao dobro "izvukao" kontru i uposlio francuskog centarfora, koji se spetljao pred golom i izgubio loptu.

Mogao je Žiru da se "iskupi" za prethodni promašaj već posle 60-ak sekundi, kada je dobro šutirao sa dvadesetak metara preko živog zida, ali je lopta prošla za malo pored desne stative.

Uspeli su plavo-crni još jednom da zaresu mrežu u nastavku, kada je Lukaku pogodio pored Tijaa, ali je belgijski fudbaler napravio prekršaj, te pogodak nije priznat.

Pogodili su još jednom "domaći" dva minuta pre kraja, kada je Lukaku asistirao za Lautara Martineza, ali nakon konsultacije sa VAR sobom, pogodak je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

To je ujedno bilo i poslednje uzbuđenje na meču. Inter je ovom pobedom kako, tako zadržao korak za prvoplasiranim Napolijem koji ima 13 bodova prednosti. Ekipa koju sa klupe predvodi Simone Inzagi zauzimaju drugo mesto sa 43 boda, dok je Milan na šestom mestu, uz 38 bodova, koliko imaju i Atalanta i Lacio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA