Vreme čitanja: oko 3 min.

Zadali udarac Firmi, Đavolima i Marincima, "akcijali" i po Evropi: Ovu su zastave koje su Delije otele

Vreme čitanja: oko 3 min.

Najvatrenije pristalice crveno-belih imali su nekoliko jakih navijačkih akcija u poslednjih nekoliko godina

  • 31
Delije Sever, zastave, navijači, FK Crvena zvezda Foto: MN Pres

Akcija koju su navijači Crvene zvezde izveli u subotu u Rimu, kada su oteli zastave navijačkoj grupu "Fedayn Roma", samo je jedna u nizu koju su Delije imale u poslednjh nekoliko godina!

Kako u inostranstvu, gde su pale zastave Galatasaraja i Ferencvaroša, tako i u Srbiji gde su "deblji kraj" izvukli navijači Spartaka, Radničkog iz Kragujevca i Vojvodine. Umalo i Partizana, ali su Grobari tog 8. aprila 2017. godina uspeli da se odbrane. Podsetimo, sve se dešavalo tokom meča crno-belih i Radnika iz Surudlice kada je grupa maskiranih Delija završila na Jugu.

Godinu dana ranije,  Delije su izvele akciju u Novom Sadu u kojoj su zadale žestok udarac navijačkoj grupi Vojvodine, popularnoj Firmi. Napravili su sačekušu pred odlazak Voše u Novi Pazar i opasno ih uzdrmali. Uz slogan "Novosadske ulice i bulevari znaju kako stoje stvari", pevali su i "Ćiribu, ćiriba, nema više zastava, priča je završena, Firma je ugašena, za vremena sva". Tokom utakmice, podigli su još poruku "Ključevi vašeg grada u našim su rukama sada".

Na startu prolećnog dela sezone 2018/19, ogromna zastava "Firma" takođe je viđena na severnoj tribini kao trofej Delija.

Video: Delije „udarile“ na Firmaše

Pred kraj sezone 2016/17, Delije su napravile i akciju u Kragujevcu kada su uzele zastavu Đavolima. Sve se desilo na utakmici treće lige Radnički - Mihajlovac. Došlo je do brutalne tuče i napada Delija na Đavole, i to u trenutku dok je Crvena zvezda igrala protiv Voždovca na gostovanju u Beogradu.

Oko 20 Delija ušlo je na tribinu i uzelo centralnu zastavu, a kada se domaća publika bacila u jurnjavu, ekipi koja je uzela zastavu pridružilo se još 50 ultrasa. Navijači Radničkog su optužili i policiju da je pomogla Delijama, za šta Delije očigledno nisu previše marile, iskoristile su faktor iznenađenja.

Iste godine (2017.), samo u oktobru, Delije su akcijale u Subotici. Tom prilikom su na jednom parkingu otele tri zastave Marinaca. Dvojici navijača Spartaka prišla su dva navijača Zvezde, koji su se predstavili kao službena lica i zahtevali su da im pokažu legitimacije. Pripadnici Marinaca su naseli na to, a onda je usledio iznenadni napad Delija.

Počela je prava tuča 2 na 2, a zatim je munjevito izletelo još desetak navijača Zvezde i Marinci nisu imali nikakve šanse, i ostali su bez zastava, koje su bile u kombiju.

U oktobru 2018. godine, navijači Zvezde su iznenadili navijače Galatasaraja koji su u jesen išli u Ulm da bodre svoj klub u okviru Evrokupa. Crveno-beli su napravili sačekušu i tom prilikom su došli do navijačkih trofeja iz grupe ‘UltrArslan’.

Samo nekoliko dana ranije, Delije su, iako brojčano slabiji, pretukle i naterale na beg ultrase Pari Sen Žermena. U tuči je učestvovalo negde između 300 i 400 navijača, a vredi pomenuti da je Le Parisijen navodio da su navijači domaćeg tima prvi napali i da su išli po gradu da traže Delije.

Međutim, Delije su naterale na beg pripadnike Auteuil-a, u kojoj su članovi uglavnom arapskog porekla. Na jednom od snimaka koji se pojavio, a koji je kasnije izbrisan, moglo se videti kako Delije tuku neke od navijača PSŽ-a, a zatim neko od navijača Zvezde vikne "Evo su ovde, bre", nakon čega počinju da jure druge navijače PSŽ-a, koji se daju u beg.

Takođe, posle tuče moglo se videti grupa od oko 200-300 Delija koji kruže oko stadiona uz povike "Srbija, Srbija", a u opisu snimka je da jure Arape iz PSŽ-a. Međutim, i on je vrlo brzo ugašen.

Jedna od poslednjih akcija Delija viđena je prošle godine u Mađarskoj. Tokom meča protiv Ferencvaroša, Zvezdini navijači su na tribinama istakli zastavu koju su nešto ranije oteli i tako poručili da su ugasili tu navijačku grupu.

A zastavu su uzeli posle duela Fradija i Debrecina u domaćem šampionatu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MarkoKg

    6. februar 2023 | 16:52

    Niko ne može protiv nas. DS

  • 1389

    6. februar 2023 | 17:40

    A 2010 i poziv Lehovih huligana na fer tucu na autoputu i muk (uz pun gepek bejzbolki) toga nema u tekstu ?

  • Dragan

    6. februar 2023 | 17:14

    Likovi napadaju kada im ima 10 naspram 1 to su te junacine ahahahahah zasto nisu izasli u kotezu kada su im grobarii u sred bela dana upali i isarali grafite,gde su se misevi bili sakrili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA