Vreme čitanja: oko 1 min.

Napredak se javio posle rasističkog skandala: "Doživotno ćemo im zabraniti ulazak na stadion u Kruševcu"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Oni su oponašali majmunske krike i vređali strance u Partizanu

  • 8
FK Napredak - FK Crvena zvezda Foto: MN Press

Fudbaleri Partizana savladali su Napredak u Kruševcu na stadionu "Pod Bagdalom" golom Fusenija Dijabatea u 62. minutu utakmice, ali je meč nažalost ostao i u senci rasističkog ispada navijača domaće ekipe.

Naime, nekolicina pristalica domaćeg tima vređala je strane igrače gostujućeg tima (Fusenija Dijabatea, Rikarda Gomeša i Patrika Andradea), upućivajući im majmunske krike i povike. To se ponavljalo tokom čitavog toka prvog poluvremena.

Sve je naišlo na veliku osudu javnosti, znajući da ovo nije prvi put da vidimo rasistički skandal na stadionu Napretka, koji se dogodio i na meču mladih reprezentacija Engleske i Srbije pre oko desetak godina. Tada je Fudbalski savez Srbije bio najoštrije kažnjen.

Stroga sankcija sada se zahteva i za Napredak, koji i sam kaže da će sprovesti istragu i planira da doživotno zabrani izgrednicima ulazak na tribine stadiona u Kruševcu.

- Fudbalski klub Napredak najoštrije osuđuje rasističke uvrede upućene fudbalerima. Ograđujemo se od sramnog ponašanja nekolicine nazovi navijača i učinićemo sve da ih identifikujemo i trajno im zabranimo ulaz na stadion. Nažalost, ovakvi izolovani incidenti se dešavaju na svim svetskim stadionima, a mi ćemo kao klub pod hitno preduzeti sve mere da ovu pojavu sasečemo u korenu - poručuju iz Kruševca.

Napretku sada preti i oštra sankcija Fudbalskog saveza Srbije.

Video: Mihajlovićevom sinu se oči napunile suzama kad su Delije počele da skandiraju ime njegovog oca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 1389

    6. februar 2023 | 11:55

    Prosto ne vole ljudi hrvatski Tudjmanov JSD klub nepostojece države Jugoslavije osnovan u Zagrebu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA