Vreme čitanja: oko 1 min.

Bez sporta u Turskoj zbog katastrofalnih zemljotresa: Otkazano i gostovanje Stanojevića protiv Fenerbahčea

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi planirani događaji odlažu se do daljeg

  • 0
Turska, zemljotres Foto: Tanjug/AP

Dva razorna zemljotresa jačina 7,8 i 7,7 stepeni po Rihteru pogodili su tokom jutra područje Gacijantepa u pograničnoj oblasti između Turske i Sirije. Prema poslednjim informacijama poginulo je preko 1.200 ljudi, a načinjena je ogromna materijalna šteta.

Stoga je i donekle razumljivo što je doneta odluka o momentalnom prekidu svih sportskih događaja u zemlji. Oni su odloženi do daljeg i do stabilizacije situacije.

To će najviše pogoditi fudbalsku Superligu, u kojoj su danas bila planirana tri meča, između ostalog i gostovanje Aleksandra Stanojevića i njegove Konje protiv Fenerbahčea od 18.00 časova.

- Svi sportski događaji koji treba da se odigraju u našoj zemlji će biti odloženi do daljeg. Sve službe su u stanju pripravnosti i koordinaciji, spremni da deluju. Još jednom, saučešće svima u našoj zemlji koje je pogodila ova tragedija - izjavio je Ministar sporta i omladine Turske, Mehmed Kasapoglu.

Inače, Stanojevićev tim je još ranije zahtevao odlaganje meča, jer je imao problema sa letom do Istanbula, koji je nekoliko puta odlagan zbog loših vremenskih uslova. Na sve to, sada se nakalemio i zemljotres, a da sve bude gore, ekipa je uspela da dođe do najvećeg grada Turske.

Videćemo do kada će trajati prekid sportskih dešavanja i šta to znači, pre svega za mečeve Anadolu Efesa i Fenerbahčea u Evroligi.

Video: Jezivi snimak dozivanja upomoć preživelih iz ruševina nakon razornog zemljotresa u Turskoj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA