Vreme čitanja: oko 2 min.

Lazar Marković za Telegraf posle zemljotresa: "Sam Bog nas je spasao, solidarišemo se sa turskim narodom"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bivši kapiten crno-belih prenosi prve utiske posle katastrofe koja je zadesila jug Turske i grad u kome trenutno igra

  • 1
Partizan - Santa Klara Foto: Nikola Tomić

Katastrofalni zemljotres koji je rano jutros pogodio južne delove Turske, “za dlaku” je, Božijom voljom, mimoišao dva bivša fudbalera Partizana, kapitena Lazara Markovića i Marka Jetvovića, koji trenutno brane boje Gazijantepa iz istoimenog grada, a koji je, nažalost, u velikoj meri oštećen potresom sa velikim brojem ljudskih žrtava.

Srpski igrači su posle meča sa Antalijomspor dobili tri dana slobodno i sa još desetoricom saigrača odlučili da ostanu tri dana u primorju i samo zahvaljući toj činjenicu su izbegli užase koji su pogodili grad u kome su trenutno nastanjeni.

U trenutku kada je Telegraf stupio u kontakt sa vidno potresenim Lazarom Markovićem, nešto posle 11 časova, Gazijantep je pogodio još jedan snažan zemljotres jačine 6,7 stepeni po Rihteru i vesti su smenjivale jedna drugu...

- Mi smo u redu, živi, zdravi, ali je jug Turske i grad u kome živimo i igramo - Gazijantep zadesila velika nesreća – kaže Lazar Marković za naš portal.

- Trenutno smo u Antaliji, samo sticajem okolnosti, jer smo posle utakmice dobili tri slobodna dana i odlučili da ostanemo sa porodicama ovde i tako smo izbegli užas. Tu je još desetak saigrača, takođe sa familijama. Ostatak ekipe, momci koji su se vratili posle utakmice ili su u našem trening centru ili, pak, u kolima, na otvorenom i u kontaktu smo sve vreme.

- Svi su jako uplašeni, zapravo cela Turska strahuje. Eto, nekoliko minuta pre nego što ste me pozvali ponovo je u Gazijantepu bio jak potres, osetio se i ovde u Antaliji i sve što mogu da kažem je da mi je izuzetno žao nastradalih, tragedije koja se dogodila i solidarišemo se sa porodicama žrtava, turskim narodom koji proživljava ovu katastrofu. Nadam se da će se sve što pre smiriti i život koliko-toliko vratiti u normalu.

Marković kaže da još uvek ne zna dalje korake, jer je bukvalno cela zemlja trenutno u kolapsu.

- Vidite i sami šta se dešava, mediji, internet su prepuni užasnih slika iz Turske, vesti sustižu jedna drugu. Sam Bog nas je spasao, ne znam šta bih drugo rekao, jer mi je izuzetno žao kada čitam i gledam sve to iz Gazijantepa i ostalih gradova. Ne znamo još ništa ni u vezi sa daljim koracima, jer je cela Turska bukvalno “stala” zbog nesreće, čekamo i mi da nas obaveste šta i kako dalje – zaključuje Lazar Marković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA