Vreme čitanja: oko 2 min.

Zvezda obeležila 65 godina od Minhenske tragedije, Džajić održao emotivan govor

Vreme čitanja: oko 2 min.

Podsetimo, tragedija se dogodila nakon utakmice Zvezde i Junajteda u Beogradu

  • 0
FK Crvena zvezda Foto: crvenazvezdafk

Čelnici Crvene zvezde prisustvovali su događaju koji je obeležio 65 godina od Minhenske tragedije i sećanje na istu u kojoj su život izgubila 23 člana ekspedicije Mančester junajteda!

Događaj je organizovan u jednom beogradskom hotelu, od strane samog Junajte a i navijača ovog kluba, a ispred Zvezde događaju su prisustvovali počasni predsednik Dragan Džajić, predsednik Svetozar Mijailović i nekadašnji Zvezdin as Dušan Maravić, koji je upravo na dan utakmice sa britanskim velikanom potpisao ugovor sa našim klubom.

S obzirom na to da se posle duela sa Crvenom zvezdom davne 1958. godine dogodio tragični događaj, organizatori su odlučili da upravo u Beogradu održe sećanje na meč koji je bio poslednji za fudbalere koji su bili poznati kao „Bezbijeve bebe“.

FK Crvena zvezda Foto: crvenazvezdafk

Pored delegacija oba kluba deo svečanosti su bili predstavnik ambasade Velike Britanije, kao i predstavnik hotela u kome su boravili fudbaleri Mančester junajteda. Oni su kao i naš klub dobili plaketu u znak sećanja. Na samom kraju događaja je bivši igrač Mančestera Roni Džonsen predsedniku Svetozaru Mijailoviću uručio prigodan poklon, dok je Dragan Džajić održao veoma emotivan govor.

- Kada ni posle 65 godina ne bledi sećanje – znači da pamtimo sa pijetetom, da poštujemo, da generacije pred nama učimo kako veličina i tradicija, žrtve i heroji uvek moraju da imaju svoje mesto u našim srcima i našim razmišljanjima o budućnosti. Mančester junajted i Crvenu zvezdu vežu brojni sportski aspekti, nažalost i tragedija koju je jedan veliki tim imao na povratku iz Beograda. Velike utakmice, golovi, nadigravanja, radost pobeda i tuga poraza.

FK Crvena zvezda Foto: crvenazvezdafk

- Između ostalog i prvi stranac koji je u Mančester junajted stigao iz redova Crvene zvezde, Nikola Jovanović, kao i jedan od kapitena tima, Nemanja Vidić. Naučeni smo da fudbalske i sportske prijatelje poštujemo i ljubomorno čuvamo. Nesreće nas povređuju i ostavljaju ožiljke, ali nas itekako zbližavaju. One nas uče da poštujemo dragocenost života i sve ono što ga čini. Danas se prisećamo onih koji su nastradali i zahvaljujemo što su učvrstili veze velike fudbalske zajednice. Crvena zvezda pamti 1958. godinu i „cveće Mančestera“. U Beogradu, u Crvenoj zvezdi, uvek možete da računate na iskrene fudbalske prijatelje Mančester junajteda – zaključio je Dragan Džajić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA