≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Potvrđeno duplo pojačanje na Brdu: Zvezda poslala Pankova i Popovića na pozajmicu u Čukarički!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tim iz Beograda u proleće ulazi sa veoma jakim imenima

  • 7
Zoran Popović i Radovan Pankov Foto: FK Čukarički

Dva velika transfera ostvario je Čukarički u smiraj prelaznog roka. Kako je Telegraf prvi već pisao, u klub sa Banovog brda stigli su golman Zoran Popović i štoper Radovan Pankov. Obojica su došla na pozajmicu iz Crvene zvezde do kraja tekuće sezone.

Iskusni golman je već bio član mlađih kategorija Čukaričkog.

- Sa devet godina sam počeo da igram u Čukaričkom fudbal, prvi trener bio mi je legendarni profesor Višnjić, na inicijativu mog brata koji je tada bio u klubu. Drago mi je da sam sreo i neke ljude koji su i tada bili u klubu, kao na primer Aleksandra Perina, sadašnjeg generalnog sekretara. Bio sam deset godina ovde, potom sam otišao u Voždovac - rekao je Popović.

Kaže da da nije očekivao da će se na kraju svoje karijere obreti baš u Čukaričkom.

- Sudbina je htela da se posle 15 godina vratim u Čukarički. Baš sam pričao sa suprugom i sa još nekim bliskim ljudima, da mi nije bilo ni na kraj pameti da ću pred kraj karijere ponovo biti na Banovom brdu - istakao je iskusni golman.

Zoran Popović Foto: FK Čukarički

I Radovan Pankov istakao je svoja očekivanja o novom klubu, kao i šta očekuje od borbe za Evropu sa Čukaričkim.

- Želim da sa Čukaričkim budemo najmanje treći i da stignemo u finale Kupa Srbije. Kad se pojavila opcija da će ovaj klub želi, iskreno oberučke sam prihvatio. Možda to javnost i ne zna, ali u međuvremenu sam odbio i jednu dobru ponudu iz inostranstva, da bih ostao ovde. U mom novom klubu su ljudi kojima verujem, a u ovom trenutku doneo sam najbolju odluku za mene i moju karijeru. Bio sam povređen, nisam imao mnogo minuta u prethodnih šest meseci, ali sam sada maksimalno spreman - rekao je Pankov.

Osvrnuo se i na dugačak boravak u Crvenoj zvezdi.

- Proveo sam prelepe tri i po godine u Crvenoj zvezdi, imam preko stotinu nastupa za klub, osvajane su titule, kupovi, igrana je Evropa sa velikim uspehom. Zaista, ne mogu niti jednu negativnu stvar da izdvojim. Svi znaju da sam veliki navijač Zvezde, u Srbiju sam se vratio baš zbog toga da bih zaigrao za taj klub. Sada je došlo do momenta kad su na redu neke druge stvari.

Radovan Pankov Foto: FK Čukarički

Inače, Pankov sa Zvezdom ima ugovor do leta 2024. godine, dok Popoviću ističe već na leto ove godine.

Video: Mihajlovićevom sinu se oči napunile suzama kad su Delije počele da skandiraju ime njegovog oca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ???

    6. februar 2023 | 15:39

    U zamenu za sklanjalicu

  • RSK

    6. februar 2023 | 16:28

    Koja je ovo predstava za narod? U najavi sigurni bodovi za MILJENICU.

  • duh

    6. februar 2023 | 16:27

    moja mezimica ima 50 pojacanja koje sam ja platio parama iz budzeta sad poklanjamo jer zidamo stadion.a dug od 70miliona ne sme niko da pomene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA